יום ראשון, 22 במאי 2016

קיש עם תחתית תפוחי אדמה

שבועות ממש בקרוב.
אני תמיד מחכה לראות את המבחר העצום של מוצרי החלב במקררים שמתקרב החג. 
תמיד מתחשק לי לקנות מ ה כ ל !!


איך שראיתי את המתכון הזה בבלוג של Alexandra cooks היה לי ברור שמדובר במתכון שיכנס לרפרטואר הקבוע כאן בבית.
הוא קצת מזכיר את הקיש שאני מכינה הרבה, אבל בגלל התחתית שבאופן טבעי ללא גלוטן,  נפתרת בעיה ( להכין קיש אחד שלם ללא גלוטן? להכין אחד רגיל ואחד קטן ללא גלוטן ? בכל זאת הקמח ללא גלוטן יותר יקר.... ) ככה שעם התחתית הזו אין התלבטות.
תפוחי האדמה משתלבים נפלא , והבסיס של התוכן טיפה יותר עדין משימוש בגבינת עיזים, ואפשר כמובן לשחק עם הטעמים של עשבי התיבול. 

עשיתי קצת שינויים מהמתכון המקורי.


קיש עם תחתית תפוחי אדמה

תבנית בסביבות 23-24 ס"מ תתאים

בערך חצי קילו תפוחי אדמה
שמן זית
מלח, פלפל
4 ביצים גדולות
כף קמח ללא גלוטן ( או רגיל )
300 גר קרם פרש ( השתמשתי בשל יעקבס)
כוס שמנת מתוקה ( 250 מ"ל )
תערובת עשבי תיבול( ע"פ הטעם ) קצוצים. השתמשתי בעירית, פטרוזיליה וטיפה בזיליקום

לחמם תנור ל 180
לחתוך את תפוחי האדמה דק דק לפרוסות ( מומלץ להשתמש בזהירות במנדולינה )
לשים בקערה גדולה עם קצת שמן זית, מלח, פלפל, לערבב ככה שהפרוסות יצופו  ( מהמילה ציפוי ) לגמרי בשמן
לסדר בצורה חופפת בתבנית חסינת אש, כולל שוליים גבוהים
לאפות בתנור החם כ 20 דקות

לטרוף ביצים עם כף קמח, להוסיף את השמנת , הקרם פרש, לתבל במלח ופלפל.
להוסיף את עשבי התיבול, לערבב.

להנמיך טמפרטורה של התנור ל 160
לשפוך בלילה על תפוחי האדמה ולהחזיר לתנור ל 30-40 דקות עד שהקיש מוזהב ודי יציב.

לאכול חמים או בטמפרטורת החדר ( איך שאוהבים )










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה