יום שני, 4 בדצמבר 2017

עוגת יום הולדת מושחתת : שוקולד ( נ"ג ) עם גנאש שוקולד לבן מקורמל וקישוטים




הילד חוגג 20 !!

בימינו הוא אוכל קצת יותר מסודר 😊
עדיין אוהב עוגות שוקולד,
ושוקולד לבן

לכבוד המאורע, הרכבתי לו עוגה עצומה
שוקולדית
עם קרם גנאש שוקולד לבן מקורמל
גנאש שוקולד מריר
וקצת קישוטים

שיהיה תמיד רק מזל טוב😘



לפני הכל- שוקולד לבן מקורמל
לפני שבועים נעה החליטה להכין שוקולד לבן  מקורמל בשביל בלונדיס שהכינה ( מבטיחה להעלות כמה פוסטים שאני חייבת לנעה , עם דברים שהכינה, כולל הבלונדיס )
כבר לא מאט זמן ששתינו נתקלות בדבר הזה, ובסגנון של ג'ואי מ friends : שוקולד- טוב ! קרמל- טוב!
והאמת, מלבד קצת זמן שצריך להקדיש לענין, זה ממש פשוט להכין, והתוצאה שווה ביותר.

בהתחלה נתקלנו בשוקולד לבן מקורמל אצל נעמה גאון
שיטוט קצר ברשת יוביל להסברים, וסרטונים על איך מכינים. 
זה ממש פשוט, וזהירות- ממכר !



נעה הכינה עם שוקולד לבן של  'לובקה'  29%
אני השתמשתי בשוקולד לבן של Icam ( שוקולד אטלקי ) 33%

התהליך מאד פשוט
מניחים את השוקולד במחבת/תבנית מהסוג שלא נדבק ( hard anodized ) ואם זו מחבת, אז כמובן שעם ידיות שאפשר להכניס לתנור.
מחממים תנור ל 115-125*, ומתחילים את התהליך: כל 7-10 דקות מוצאים, מערבבים( עם כף עץ או מרית סיליקון עמידה בחום ), ומחזירים, עד קבלת הצבע הרצוי
השוקולד מתחיל להנמס , בשלב מסוים מתחיל להתקשות, לפעמים נהיה קצת 'גרגירי', אבל לא קורה כלום.
להמשיך להוציא, לערבב , וחוזר חלילה.
בשלב מסוים השוקולד יתחיל לשנות צבע, לכיוון קרמל בהיר. כשהוא מגיע לשלב שמספק אותנו, אפשר לקרר קצת ולהשתמש מיד, או לשטח על תבנית עם נייר אפיה או משטח סילפאט. לקרר קצת במקרר, ואז לשבור לחתיכות ולשמור במקרר כמה ימים לשימוש ( כמו כל שוקולד אחר- בעוגיות כחתיכות, להמס לגנאש וכ"ו )

כל התהליך לוקח כשעה. עם עירבוב כל 7-10 דקות של השוקולד.
לקחת את הזמן, לא להתרחק מדי מהתנור, במיוחד בפעם ה1.

* לגבי החום. מי שקצת חושש יכול להתחיל בפעם ה 1 על חום יותר נמוך, זה יקח קצת יותר זמן.


עוגת שוקולד ( נ"ג ) עם גנאש שוקולד לבן מקורמל

גנאש שוקולד לבן מקורמל:
300 גר שוקולד לבן אייכותי ( שוקולד פשוט עם מעט % לא ימס כמו שצריך )
500 מ"ל שמנת מתוקה

עוגת שוקולד נ"ג ( הכנתי כמות כפולה של עוגת בן עמי החדשה )

לכמות אחת:
תבנית 23-24 ס"מ ( 9 אינץ' )

לחמם תנור ל 175-180

200  גר שוקולד מריר ( 55% ומעלה )
250 גר חמאה
5 ביצים
250 גר סוכר ( 1/4 +1 כוסות )
60 גר קמח שקדים
40 גר קמח ללא גלוטן ( השתמשתי ב " כרגיל" ) אפשר כמובן קמח רגיל למי שלא צריך נטול גלוטן 
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח

להכנת הגנאש:
 להכין שוקולד מקורמל ע"פ ההוראות למעלה ( אפשר להכין מראש כמה ימים ולשמור במקרר את השוקולד )
להניח שוקולד בקערה,
לחמם 250 מל שמנת מתוקה לסף רתיחה
לשפוך על השוקולד ולערבב עד שהכל נמס וחלק, לקרר
להעביר למקרר מכוסה בניילון נצמד לפחות ל 6 שעות ( עדיף לילה )
לפני שמרכיבים עוגה, להקציף 250 מ"ל שמנת מתוקה, לשמור בצד
להקציף את השוקולד עם השמנת שהיתה במקרר ( זהירות, זה מתקשה ממש מהר, לא לתת לזה להתקשות מדי, הקרם צריך להיות רך )
לערבב יחד בעדינות את השמנת המוקצפת עם השוקולד המוקצף.


הכנת העוגה:
להמס בקערה גדולה ( במיקרו , בזהירות ) את החמאה והשוקולד, לערבב
להוסיף סוכר, לערבב ( הסוכר לא נמס לגמרי וזה בסדר )
להוסיף ביצים אחת אחרי השניה, לערבב טוב
להוסיף קמח שקדים, קמח, אבקת אפיה ומלח, לערבב עד שהכל אחיד וחלק
להעביר לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה

לאפות 30-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי

לקרר עוגות , לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא לכמה שעות ( יותר קל לחתוך עוגות קפואות )


להרכבת  העוגה:
להוציא עוגות מהמקפיא, לתת להן להפשיר קצת ( לא יותר מדי, אחרת יהיו המון פירורים והעוגה עשויה להתפרק )
לחתוך כל עוגה ל 2 ( הכי קל על מגש מסתובב, עם סכין מסור ארוכה ) להזהר שלא מתפרק
להניח חלק אחד על צלחת הגשה, למרוח 3-4 כפות של גנאש שוקולד
להניח חלק שני בזהירות מעל, למרוח עוד גנאש וחוזר חלילה עם עוד 2 חלקי עוגה.
למרוח מהגנאש מסביב ( מי שרוצה שלא יראו עוגה מתחת, יכול להכין עוד קצת גנאש ולמרוח שכבה הגונה מסביב)

לשמור בקירור
אני שפכתי קצת גנאש שוקולד מריר מעל לכל, על מנת שהקישוטים יצמדו טוב.
הקישוטים- עוגיות מקרון שקניתי ב" בייקרי" וחתיכות שוקולד מ " קרדינל" (לא חובה וכמובן אפשר לקשט איך שרוצים )

אזהרה: העוגה מתוקה בטירוף, כבדה מאד ( יש שם איזה קילו שוקולד😀), אבל יומולדת 20 לא מגיע כל יום






















2 comments: