יום ראשון, 17 בדצמבר 2017

עוגיות סנדוויץ במלית שוקולד לבן


הטירוף הגדול של העוגיות התחיל כשאיה היתה בצבא.
לא שלא הכנתי עוגיות קודם, אבל נוצרה הזדמנות להתחיל להכין עוגיות רבות, לגוון, ולשלוח פעם בשבועיים כשהגיעה הביתה, קופסאות עם עוגיות לחבר'ה בצבא.
בשלב מסוים נהיה מן אתגר קטן ( שלי ) להכין סוגים שונים, ולבדוק איזו עוגיה היתה במיוחד שווה.
ע"פ איה, עד היום בין החבר'ה של הקורס שלה , זוכרים במיוחד את עוגיות לשלום עולמי ( מה שמזכיר לי שמזמן לא הכנתי . יתוקן בקרוב ) ואת עוגות השמרים.

הטירוף המשיך אצל נעה, ואפילו "התחזק" 😁
נעה לקחה איתה אחרי סופ"ש, אני הבאתי עוגיות כשהגעתי לביקורים בשבתות- הרבה עוגיות עברו שם, והיו דברים די מטורפים, כמו עוגיות שוקולד צ'יפס עם פופקורן, בייגלע ועוד.
לא ממש זוכרת אילו עוגיות זכו לחביבות  הקהל, אולי כי היו הרבה, אבל כן זוכרת בחור אחד שאמר שבחיים לא אכל עוגיה כל כך טעימה ( אם אני זוכרת נכון זה היה בתקופת התוספות המשוגעות )

ועכשיו תורו של איל.
כשהיה בקורס הראשון בצבא, הגדלתי להכין לעצמי רשימה של העוגיות שלקח, על מנת לא לחזור על עצמי.
עכשיו אחרי שנה בצבא, עדיין לוקח עוגיות, וכמובן שיש תגובות.
לפני כמה שבועות לקח עוגיות לימון ופרג, אז מסתבר שחלק מן הקהל התאכזב קצת " מה, אין עוגיות שוקולד ? "
שבוע אחרי זה, לתיקון- קיבלו הרבה שוקולד, בצורת עוגיות סנדוויץ שוקולד, במלית שוקולד לבן.
איל לא מאילו שסתם ככה בלי סיבה חשובה שולחים לאמא הודעות בואטסאפ, אבל הפעם קיבלתי הודעה :
 " העוגיות היו הצלחה מסחררת, כולם אומרים שהן הכי טעימות שהיו עד עכשיו "

המתכון ממגזין saveur ( כרגיל, טיפונת שינויים שלי )
קצת יותר עבודה מבדרך כלל, אבל סוג של ריפוי בעיסוק

עגויות סנדוויץ' עם שוקולד לבן

תלוי בגודל - בסביבות 30+ עוגיות בינוניות 4 ס"מ

מלית שוקולד לבן ( להתחיל להכין 4 שעות קודם, או ערב קודם )

250 גר שוקולד לבן
1/4 כוס+כף שמנת מתוקה

לעוגיות-

1+3/4 כוסות קמח + כף עם בטן
כוס + כף קקאו ( ממליצה קקאו איכותי)
1/2 כפית סודה לשתיה
225 גר חמאה רכה
כפית מלח 
3/4 כוס+ כף סוכר

לערבב יחד במיקסר ( עם וו שטוח/'גיטרה' ) את החמאה והסוכר
להוסיף את כל שאר החומרים, לערבב עד שנוצר כדור
לחלק ל 2  ליצור דיסקית ולעטוף בניילון.
לקרר שעה
להוציא מהמקרר, אם יש צורך לחכות קצת עד שהבצק לא קשה כמו אבן
לחמם תנור ל 180
לרדד בין שני ניילונים ( או שני משטחי סילפאט, שני דפים של נייר  אפיה ) לעובי של 1/4 ס"מ
לקרוץ עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ
להעביר לתבנית עם נייר אפיה, ולאפות בסביבות 15 דק . לקרר לגמרי לפני המילוי.
למרוח קצת מהקרם שוקולד לבן על עוגיה אחת, ולהניח עוגיה נוספת מעל.
אם מזג אויר חם במיוחד- עדיף לשמור בקירור ( וכמובן שניתן להקפיא , ולהפשיר בטמפרטורת החדר כמה דקות )

הכנת מלית:


לחמם שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, לשפוך על השוקולד הלבן. לערבב עד שהכל נמס ( הערה חוזרת על עצמה- שוקולד לבן אייכותי , וטרי , ימס הרבה יותר טוב משוקולד לבן פשוט )
לצנן, ולהכניס למקרר עטוף בניילון נצמד למינימום 4 שעות.
* את השלב הבא להכין בזמן שהעוגיות מתקררות.
אחרי 4 שעות להביא לטמפרטורת החדר, ולהקציף שתי דקות עם הוו השטוח לקבלת קרם סמיך.

לשם הגיוון, חלק מהעוגיות מלאתי עם נוטלה.

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה