יום חמישי, 7 בדצמבר 2017

פאי תפוחים קטן

המציאות בימינו היא שיש סופי שבוע שהבית די רייק
אחת נשואה, אחת סטודנטית , אחד חייל, לא תמיד כולם מגיעים לסופ"ש
ובנוסף, שני הגברים בבית יכולים שתעמוד מולם עוגה שבוע, ולא יאכלו ( לא שמים לב, לא זוכרים שיש... תירוצים עלובים, אבל hence הפיגורה שלהם )

זו הסיבה שלפעמים אני מכינה עוגה ממש קטנה, שרק החצי אוכל, בסופ"ש עם הקפה של אחרי השנ"צ.

עוגה בצ'יק
 מתכון לבצק מהבלוג alexandracooks

פאי תפוחים קטן


בתבנית קוטר18 ס"מ

160 גר קמח ( כוס ורבע )
כף סוכר
113 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כוס + כף מים קרים

2 תפוחי עץ חמצמצים קלופים וחתוכים לפרוסות
שפריץ מיץ לימון
חתיכת מקל קינמון
2 כפות סוכר

להכין בצק
לשים את הכל מלבד המים במעבד מזון, 
להפעיל לכמה שניות ( בפולסים ) עד שנהיה פירורי
להוסיף מים ( לא הכל בבת אחת ) להפעיל מעבד מזון, אם אחרי כמה שניות הבצק עדיין לא מתאחד לגוש, להוסיף עוד טיפת מים, ולהפעיל רק עד שהבצק נהיה גוש.

לשמור בניילון נצמד במקרר לשעה

בנתיים, לשים בסיר את התפוחים, לימון, קינמון וסוכר עם קצת מים ( שיגיעו עד 3/4 מגובה התפוחים )
לבשל על אש בינונית עד שהתפוחים רכים, אבל לא מתפרקים, לסנן.

לחמם תנור ל 180
לרדד 2/3 מהבצק בין שני ניילונים ( או נייר אפיה, או משטחי סילפאט)
להעביר לתבנית, להוריד שאריות
לשפוך את התפוחים מעל לבצק.
לרדד את שארית הבצק ולכסות את התפוחים, לעשות שניים שלושה חריצים או לדקור עם מזלג/סכין בכמה מקומות ( שלאדים יהיה לאן להשתחרר )
להעביר לתנור ולאפות עד שהבצק למעלה מזהיב








הכי נוח להעביר את הבצק לכלי עם הניילון, ואז בזהירות להסיר אותו





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה