יום שני, 11 בדצמבר 2017

בלונדיס עם שוקולד לבן מקורמל בביצוע של נעה

אפילו עכשיו שנעה גרה בדירה עם מטבח לא רע בכלל, הכי כיף להכין דברים אצל אמא במטבח, כי יש חומרי גלם שווים ( וגם יותר זמן כנראה )

יש כאלו שיגידו ששוקולד לבן זה בכלל לא שוקולד
אני אומרת ( לא רק אני ) שאפשר לאהוב גם וגם :)
באחת השבתות בבית נעה החליטה שהיא מכינה שוקולד לבן מקורמל, ומשלבת אותו בבלונדיס
המתכון ע"פ מתכון של נעמה גאון עם שינויים של נעה


שוקולד לבן מקורמל-  יש הסבר במתכון של עוגת היום הולדת השחיתותית של איל.
לא מסובך להכנה רק דורש קצת זמן.
שמים שוקולד לבן במחבת/תבנית שניתן להכניס לתנור ( או טוסטר אובן אם הוא מספיק גדול ויש שליטה על הטמפרטורה )
עם טמפרטורה של 120-130, ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב כל 7-10 דקות.
השוקולד ישנה מרקם, תחילה ימס, אח"כ יתקשה ויהיה קצת גרגירי ( חשוב כמובן שהשוקולד שעובדים איתו יהיה שוקולד איכותי ) עד שמתקבל צבע של קרמל.  בשלב זה אפשר להשתמש מיד ( כמו כאן, לערבב יחד עם החמאה ) או לקרר ולשמור לשימוש אח"כ.



בלונדיס עם שוקולד לבן מקרומל

200 גר שוקולד לבן מקורמל
100 גר חמאה
3 ביצים גדולות
150 גר סוכר ( 3/4 כוס )
כפית וניל
175 גר קמח ( כוס+1/4 )
חצי כפית מלח

לחמם תנור ל 180
תבנית  מרובעת 9 אינץ' ( שזה 23 ס"מ ) לרפד בנייר אפיה, לשמן דפנות

להמס שוקולד לבן וחמאה במיקרו 
להוסיף סוכר, לערבב
להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב טוב
להוסיף וניל, קמח ומלח, לערבב
לשפוך לתבנית
לאפות 20-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה, מתייצבת, וקיסם יוצא כמעט יבש 


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה