יום ראשון, 21 בינואר 2018

חמין צמחוני


מתכתבת עם חברה קנדית בוואטסאפ
מספרת לה שע"פ התחזית צפויה כאן סערה
היא מנומסת ולא צוחקת

לפני שנה הייתי שם
היה חורף 'קל'. רק מינוס 7-8 בלי יותר מדי שלג
פה עושים ענין מקצת רוח וגשם

אבל אם להיות כנה, צריך להודות שאנחנו פחות מוכנים לקור
רוב הבתים כאן לא מחוממים במשך חודשים. 
שם בבתים הולכים יחפים עם חולצות קצרות.
והבגדים. 
שם מאורגנים על מעיל טוב שעולה כמו חצי מכונית, נעליים טובות ( החצי השני של המכונית )
פה אין ממש צורך ( אולי רק בתוך הבית😲. אני אני....  )

אוכל חם ו"כבד" זה אוכל של חורף
מחמם את הגוף, והנפש.

חמין לא אוהבים פה, אבל לי יש געגועים לחלק של החמין בלי הבשר שתמיד אכלתי.

אלתרתי חמין צמחוני, לא לוקח שעות/לילה וטעים טעים.
אפשר לגוון עם סוגי הקטניות, מי שלא צריך לאכול נטול גלוטן יכול להוסיף גריסים, חיטה וכ"ו

חמין צמחוני

כוס שעועית לבנה
כוס גרגירי חומוס
חופן שעועית שחורה 
בצל גדול חתוך לפרוסות
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
בטטה חתוכה לקוביות גדולות
מלח
פלפל שחור
כפית דבש
כפית פפריקה
עלה דפנה
ביצים שבושלו 5 דקות במים רותחים
שמן

להשרות קטניות ללילה במים
בבוקר , לסנן את הקטניות
לחמם קצת שמן בסיר גדול ( כזה שיכול להכנס לתנור )
להוסיף את הבצל , לטגן 4-5 דקות
להוסיף את הירקות ולטגן 4-5 דקות נוספות.
להוסיף את כל הקטניות, התבלינים, לערבב
להניח את הביצים למעלה, להוסיף כוס מים ולכסות.
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה
להעביר לתנור 170 מעלות לעוד שעה, שעה וחצי, עד שכל הקטניות רכות והחמין מקבל צבע יפה
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה