יום שני, 12 במרץ 2018

פוקצ'יה ללא לישה

הבעיה היחידה עם הבצקים ללא לישה זה תיכנון הזמן
צריך לעשות חישובים אחורה בזמן  מהזמן שרוצים לאכול את התוצר הסופי.
וזה כמובן דורש תיכנון מבעוד מועד
מעבר לקצת חישובים מתמטיים, אין הרבה עבודה, וכל אחד יכול להכין.
אין צורך במיקסר או כילים מיוחדים. 

המתכון מהבלוג של alexandracooks.com  שאני מאד אוהבת, ומי שעוקב אחריה באינסטוש, גם זוכה לראות סרטונים עם הסברים.

המתכון הזה הפך לדי קבוע  פה. 
כמות אחת מספיקה ל 2 פוקצ'ות בקוטר 18-20 ( 4-6 מנות יפות )
אפשר לפני האפיה להוסיף פרוסות בצל, או קישוא, או עגבניה ( למרוח טיפת שמן זית מעל ) או פשוט לחצות ולמלא במלא דברים שווים בפנים לכריך נהדר.


פוקצ'יה ללא לישה

512 גר קמח
2 כפיות מלח
25 גר שמרים טריים או כף שמרים יבשים 
2 כוסות מים פושרים

לערבב בקערה ( עם מזלג זה מספיק טוב )
לכסות ולהשאיר במקרר ל 24 שעות
לשמן שתי תבניות ( תבנית פאי או מחבת, קוטר 18-20 ס"מ )  עם קצת שמן זית
בעזרת מזלג או מרית, לאסוף את הבצק בקערה למרכז למעין כדור.
לחלק ל 2 ( עם המרית ) ולהעביר כל חלק לתבנית המשומנת. 
לכסות והשאיר במקום חמים לשעתיים
לטפטף טיפת שמן זית על הכדור ולשטח אותו קצת עם האצבעות תוך יצירת גומות בבצק
לפזר קצת מלח גס
לחמם תנור ל 210, לאפות בסביבות 25-30 דקות עד ששזוף וגם הצד התחתון שזוף ( זה יתרומם בקלות מהתבנית)
לקרר




                                       בצק אחרי עירבוב ראשון


                                           אחרי 24 שעות במקרר



אחרי "איסוף" הבצק לכדור בעזרת מרית




                                                  הבצק במחבת לפני התפחה שניה

 

                                                אחרי התפחה שניה במחבת , עם קצת שמן זית ומלח









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה