יום רביעי, 7 במרץ 2018

עוגיות שוקולד צ'יפ עם טחינה

לפני כמה שנים גיליתי את נפלאות הטחינה הגולמית
היתה תקופה שהייתי מכינה רוטב טחינה כל יום לסלט.
בשלב מסוים ויתרתי ופשוט הוספתי כף טחינה גולמית לסלט עצמו ( במילא יש שם תבלינים ולימון, ועם המיץ מהירקות זה משתלב נפלא )

בתור חובבת חלבה, היום אני מסתפקת בליקוק טחינה גולמית, ולא צריכה את התוספת המתוקה של הסוכר.
תוספת טחינה גולמית למאפים מוסיף טעם של חלבה מאד עדין.



מתכון מ food 52

עוגיות שוקולד צ'יפ עם טחינה

113 גר חמאה רכה
חצי כוס טחינה גולמית ( 120 מל )
כוס סוכר ( 200 גר )
ביצה אחת
חלמון
כפית וניל
כוס + 2 כפות קמח ( 150 גר )
1/2 כפיץ אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית מלח,
1+3/4 (230 גר ) שוקולד מריר קצוץ גס
מלח לזריעה מעל ( לא חובה )

להקציף יחד חמאה טחינה וסוכר 4-5 דקות
להוסיף ביצה, חלמון וניל ולהמשיך להקציף כמה דקות
להוסיף את כל היבשים לערבב רק את שהבלילה אחידה
להוסיף את השוקולד ולערבב ביד.

לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח כדורים ( כף גלידה או ליצור עם היד ) ולקרר לשעה במקרר, או להקפיא כמה שעות ( הקפאה תתן עוגיוה יותר רכה ופחות קריספית )

לחמם תנור ל 175, לאפות עוגיות בסביבות רבע שעה עד שמתחילות להזהיב. 
לקרר לגמרי










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה