יום חמישי, 22 בספטמבר 2011

דובשניות

המשך הכנות לקראת ראש השנה.
שנה שעברה הכנתי בפעם הראשונה דובשניות.
הכנתי גם דובשניות נטולות גלוטן, אבל הן הצליחו פחות.
דובשניות קנויות הן למען האמת מוצר טעים. יש להן סוג של דחיסות כייפית כזו.

את המתכון הזה מצאתי ברשת ... והן יוצאות "כמו הקנויות" ע"פ איל ( שזה דבר טוב מאד )

דובשניות

חצי כוס דבש
שלושת רבעי כוס סוכר חום
חצי כוס שמן
2 ביצים
3 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית קינמון
רבע כפית ציפורן

לציפוי:
חצי כוס אבקת סוכר
כף חלב

לחמם דבש. להוסיף לו שמן, סוכר ותבלינים.
להוסיף ביצה טרופה, קמח ושאר היבשים.
להכניס למקרר לשעה.

לחמם תנור ל 180
ליצור כדורים קטנים, להניח על תבנית אפיה או סילפאט.
לאפות בערך 15 דקות עד שמתייצבות.
לקרר

לערבב את אבקת הסוכר והחלב, לזלף עם כפית מעל לדובשניות.
כמו עוגות דבש- הן משתבחות עם הזמן.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה