יום ראשון, 12 באוגוסט 2012

וואפל בלגי אמיתי

שנים אני מתכננת להכין וואפל בלגי אמיתי, כזה עם שמרים שמתפיחים המון שעות, עם גבישי סוכר...
לפני יותר משנה קניתי שקית עם גבישי סוכר , שיהיה בבית כשאחליט להכין...

ההבדל בין וואפל בלגי אמיתי לבין וואפל "רגיל" זה הפריכיות ( או יותר נכון הקראנצ'יות ) שלו בחלק החיצוני, והרכות בפנים. הסוכר גם עוזר....

אז הכנתי !
וכמובן לא טעמתי... אבל התגובות של בני הבית היו שממש טעים ושווה את הטירחה.

הטירחה לא כזו גדולה. במיוחד לא ביום שבחוץ 37 מעלות ולאור העובדה שסוף סוף היו "רק" 30 אחוזי לחות, אז היה אמנם חם אבל פחות סבל, ולא הדלקתי כמעט בכלל מזגן.. ככה שלשמרים היה ממש שמח ונחמד לתפוח במטבח החמים...בשבילם היה מזג אויר אידיאלי !

במתכון צריך סוכר גבישי ( או קראתי שבתור תחליף למי שלא מוצא, אפשר לחתוך קצת קוביות סוכר )

יש המון ואריאציות ברשת, בחרתי את זו שצריך הכי פחות זמן התפחה, כי חלק צריך להתפיח ללילה... ולמי יש סבלנות , במיוחד שהבטחתי לילד אחד בערב...



וואפל בלגי אמיתי

10-12 גר שמרים ( טריים )
שליש כוס מים פושרים
כף וחצי סוכר
שמינית כפית מלח
2 כוסות ( 250 גר ) קמח
2 כפיות וניל
3 ביצים
כוס ( 225 גר ) חמאה רכה
חצי כוס סוכר גבישי

לערבב שמרים, סוכר, מים ומלח, להוסיף קמח וניל ולערבב ( במיקסר )
להוסיף ביצים, אחת אחרי השניה, וחמאה.
הבלילה די נוזלית וזה בסדר.
להניח במקום חמים ( לא בעיה בימים אילו... ) בין שעה וחצי לשעתיים, להתפחה.

להוסיף את הסוכר הגבישי, לערבב, ולתת עוד התפחה של 15-20 דקות.

לחמם מכשיר להכנת וואפל, לשמן קצת, ולשפוך מהבלילה ככה שתכסה ( לא עבה מדי ) את המשטח.

מהכמות הזו יצאו כ 3 וחצי "משטחים ( בכל אחד 4 ריבועים )

בני הבית אהבו מ-א-ד!! ועד אמרו שהרבה יותר ממלא מוואפל רגיל ללא שמרים משום מה.





ובהזדמנות * אכין גם את אילו שמתפיחים לילה שלם...

* איל טוען שכשאני אומרת "בהזדמנות" זה לא ממש קורה. אבל הנה עובדה! כן הכנתי וואפל עם שמרים!!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה