יום ראשון, 26 באוגוסט 2012

טארט פלפלים קלויים וגבינת עיזים ( נ"ג )

כבר כתבתי שאנחנו לא אנשי פשטידות.
טארט ( או קיש ) לעומת זאת, יש פה רוב שמאד אוהב.
אני אוהבת את  הקלתית שלי דקה במיוחד.

טראט ( קיש ) זה קצת עבודה. לא משהו מורכב מדי, אבל בכל זאת דורש קצת התעסקות
מבחינתי זה שווה כי זה כל כך טעים.
לקצר את הליך העבודה אפשר תמיד להכין כמות כפולה של בצק ולהקפיא חצי לפעם הבאה.


לבצק

כוס קמח (  לנ"ג השתמשתי בקמח cup4cup  )
75 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כפית מלח
חצי ביצה טרופה ( טורפים ושמים חצי )
2 כפות מים מאד קרים

פלפלים


2 פלפלים אדומים
חוצים פלפלים ל 2 , מנקים , שוטפים וקולים בתנור חם עד שמתחילים להשחיר קצת.
שמים בכל סגור שיזיעו קצת
מקלפים את הקליפה הדקה שלהם וחותכים לרצועות רחבות

מלית

2 כפות שמן זית
גליל גבינת פרומעז ( 200 גר גבינת עיזים )
2 ביצים
מלח
פלפל
שן שום
חצי כוס שמנת מתוקה
כמה גבעולי עירית
כמה עלי בזיליקום
פטרוליזיה


מחממים תנור ל 180
הכנת בצק

שמים הכל יחד במעבד מזון, מערבבים עד שנהיה גוש או פירורים שנדבקים יחד, לא יותר.
מרפדים תבנית פאי קוטר 20, אופים את התחתית כ 10 דקות, מוצאים.
מסדרים את הפלפלים על התחתית בצק

מלית
קוצצים פטרוזיליה, בזיליקום ועירית, שומרים בצד

במעבד מזון מערבבים יחד את כל השאר. מפסיקם את פעולת המעבד ומוסיפים עלים קצוצים. מערבבים עד כף.

שופכים את התערובת על הבצק והפלפלים

אופים עד שמזהיב.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה