יום רביעי, 29 באוגוסט 2012

לחם pull apart עם תבלינים

שנת הלימודים התחילה בהצלחה.
לשם שינוי, אני לא מסיעה השנה ( yeah )
אבל.... אם לרגע השלתי את עצמי ( או לא זכרתי ) שבתיכון אין שטויות מסוימות ( אם כי במידה פחותה מיסודי או חטיבה ) אז מהר מאד העמידו אותי על הטעות.
מורה אחת דורשת מחברות מסוימות ( עם הנחיות מאד ספציפיות, ולא כאלו שימצאו בחנות המקומית, אלא תדרש נסיעה וחיפוש באולי יותר משתיים שלוש חנויות...)
מורה אחרת דורשת קלסר בגודל ספציפי...
לא מבינה למה לא סומכים על תלמידים בני 15 שיחליטו בעצמם במה לכתוב... ( ואיזה צבע מחברת הם רוצים )
נו שוין...עוד כמה טרטורים קלים ונכנס לשיגרה.


בדומה לעוגת שמרים שהכנתי לפי השיטה הזו , הכנתי לחם לא מתוק.
הגימיק מסתבר, מאד מוצלח, ובמיוחד שגם התוצאה טעימה.


לחם עם תבלינים

2 כפיות שמרים יבשים או 16 גר שמרים טריים ( שמרית )
כוס ושליש מים פושרים
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
 3 וחצי כוסות קמח
רבע כוס חמאה

ללוש הכל יחד כמה דקות.
להתפיח שיכפיל את נפחו ( בקיץ זה קורה מהר, בחורף צריך לשים על יד משהו חם )

'מלית'

2-3 כפות זמן זית
קצת פטרוזיליה, בזיליקום, שום. מלח\פלפל
אפשר לגוון עם עגבניות מיובשות, אגוזים קצוצים, קצת פרמז'ן וכ"ו
לערבב עם השמן\תבלינים\עשבי תיבול...

מרדדים עלה מלבני, מורחים עם מברשת את המלית.
חתוכים למרובעים פחות או יותר שווים
עורמים מרובעים זה על זה לערמות קטנות, מניחים בתבנית ( אינגליש ) על הצד, מתפיחים עוד כחצי שעה בזמן שמחממים תנור ( 180 ) ואופים עד שמתחיל להשחים.

אני שכחתי, אבל אפשר למרוח למעלה ביצה טרופה לפני האפיה על מנת שיקבל צבע שחום יפה. ( או לחלופין, לטפטף טיפת שמן זית לקראת סיום האפיה )

מהכמות הנ"ל יצאו שני לחמים בינוניים ( בתבניות אינגליש )











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה