יום שלישי, 21 במאי 2013

פאי תפוחים עמוק

מבחינתי עוגה עם פרי צריכה ממש מעט בצק, וכמה שיותר פרי.
הרבה פעמים , גם בטראט או בקיש, אם כמות הבצק עושה לי רושם שתהיה גדולה והתוצאה תחתית עבה, אני מכינה רק חצי. נאבקת עם הכיסוי של תחתית התבנית, אבל זה שווה לי...

או, כמו בפאי הנוכחי, חצי בצק לתחתית וחצי לכיסוי. ומה שחשוב - הרבה הרבה מלית בפנים.
( מיותר לציין שאת הפאי הספציפי הזה לצערי לא יכולתי לאכול כי הכנתי ורסיה עם גלוטן )

המתכון מתבסס על מתכון מ ' ששת מתוקים' של על השולחן

פאי תפוחים עמוק

לחמם תנור ל 180

תבנית קפיצית קוטר 24

לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
כפית מלח
2 כפות סוכר
250 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס מים קרים
2 כפות חומץ

מלית:

8-10 תפוחים ירוקים חמצמצים, קלופים, חתוכים לפרוסות לא דקות
חצי כוס סוכר חום
2 כפות פירורי לחם או קורנפלור
כף קליפת לימון מגוררת
( מי שאוהב יכול להוסיף קצת קינמון, צימוקים, אגוזים )

20 גר חמאה מומסת
2 כפות סוכר לבן

להכנת הבצק:
לערבב הכל יחד במעבד מזון רק עד שמתקבל גוש, לא מעבר לכך.
לחלק ל 2, לשמור במקרר.

לשמן קלות תבנית ( או להניח נייר אפיה בתחתית )

להכנת המלית- לערבב הכל יחד בקערה

לרדד חצי מהבצק ולרפד את התבנית, כולל דפנות עד למעלה
לשפוך מלית
לרדד חצי שני של הבצק*, לפרוס מעל התבנית, להכניס שולים פנימה/ לצבוט יחד , לקשט איך שאוהבים...


למרוח את החמאה המומסת על הבצק, לפזר למעלה את הסוכר

לאפות עד שהבצק מזהיב.

* לרדד בקלות : או בין שני משטחים של סילפאט, או בין שני משטחים של ניילון נצמד, או בין שני ניירות אפיה- הופך את החיים לקלים. ואז פשוט הופכים עם הנייר\ניילון\סילפאט על העוגה, ו"מקלפים" את הנייר\ניילון\סילפאט בזהירות







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה