יום שבת, 18 בינואר 2014

עוגת גבינה " האלוהית"

לפני כמה שנים טובות הכנתי את העוגה הזו  למפגש , והיתה התלהבות אדירה.
אני לא זוכרת כמה פעמים הכנתי אותה אחרי, כי זו עוגה עם יחסית הרבה השקעה.
למען הסדר הטוב- העוגה שווה !
אבל- מבינות דבר ( כולל אני ) עדיין חושבים שעוגת הגבינה הכי שווה היא עוגת גבינה על בסיס בייגלע.
אבל, שונה הוא טעמם של הבריות, אז שווה לנסות גם את זו.

לעוגת צריך שוקולד - לפי המתכון המקורי שוקולד רוזמרי. 
במקרה מצאתי שוקולד רומזרי, האריזה אפילו דומה למקורית, אבל זה לא של 'עלית'. 
ברור שברגע שמצאתי, החלטתי שצריך להכין את העוגה.

יש לשים לב- את הטרופים מכינים יום קודם. ( או כמה ימים )

מתכון מהספר האוסף המתוק 'על השולחן'
בספר קוראים לה  "האלוהית". אז אני גם אקרא לה כך למען הסדר הטוב, אבל לא הייתי קוראת לה כך.
 עוגת גבינה עם טרוף שוקולד שווה, כן! אלוהית ?! אנחנו בסקאלה אחרת לגמרי :)

עוגת גבינה " האלוהית"

תבנית 20

לטרופים שוקולד:
1 מייכל שמנת מלתוקה ( 250 מל )
200 גר שוקולד רומזרי
100 גר שוקולד מריר

לתחתית:
200 גר עוגיות אוראו
70 גר חמאה מומסת
( על מנת שיהיה נטול גלוטן, הכנתי עם עוגיות 'מריה' *וכף קקאו )

למלית :
500 גר גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
כפית וניל
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 מל )
כוס סוכר

הכנת הטרופים :( יום קודם )
שמים שוקולד שבור לקוביות בקערה
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. שופכים את השמנת החמה על השוקולד, מערבבים עד שנמס.
מקררים 4 שעות 
מורידים תלוליות על גבי תבנית עם נייר אפיה , מקררים לפחות שעה. מכדררים לכדורים בזריזות, ומקפיאים עד לשימוש.

הכנת התחתית:
מרסקים עוגיות. מוסיפים חמאה מומסת ( וקקאו במקרה הנ"ג )
מהדקים לתחתית של תבנית עם נייר אפיה.. מקפיאים לפחות 10 דקות

מחממים תנור ל 160
הכנת המלית :
מערבבים הכל יחד.
שופכים על התחתית, מסדרים את הטרופים בחלק שקרוב יותר לדפנות ( לא צמוד ) סביב , במרקחים שווים. ( דוחפים קצת פנימה שלא יראו אותם )
אופים בערך 40 דקות עד שהעוגה יציבה
מקררים טוב לפני הגשה.

* עוגיות מריה- עוגיות חמאה ( אני אהבתי את של gullon )









תמונות לא הכי מוצלחת מהטלפון של השוקולד, ושל הכדורים לפני כידרור והקפאה





2 comments:

  1. שלום נטע,

    אולי תכלי לעזור לי. אתמול ניסיתי להכין את הטרופים וזה פשוט משתתח לי ממש מהר ואני פשוט לא מצליחה לכדרר את זה כי זה לא מחזיק.

    האם זה קשור לאחוז השוקולד המריר שהשתמשתי בו? (הסטנדרטי של עלית. 50%) כי לפי התמונה פה, לי התערובת יצאה בהירה יותר

    תודה,

    יהודית

    השבמחק
  2. הי יהודית

    פשוט להקפיא יותר זמן, זה אמור לעוזר. לעבוד עם ידיים קרות, בזריזות, אפשר גם עם שתי כפיות. להחזיר למקפיא, ואז לגלגל ליותר יפה.
    בהצלחה

    השבמחק