יום רביעי, 8 בפברואר 2012

מרק עוף

כל בית מכין מרק עוף קצת אחרת...
הנה הורסיה שלי שבני הבית מן הסתם חושבים שהיא הכי שווה.

וסיפור מצחיק על מרק עוף.
נעה נולדה ( כמו האחרים ) בניתוח קייסרי, ביום ראשון אחה"צ ( סיפור ארוך ומשעשע מייגע )
בזמנו השהייה אחרי ניתוח קייסרי בבי"ח היתה 5 ימים.
ביום שישי יצאנו שתינו מבי"ח ישר לשעת איסוף מהגן.
בבית חיכה לנו מרק עוף שבעל הבית הכין ( בפעם הראשונה והאחרונה )
המרק היה בצבע ירוק ! לא ירוק בהיר, ירוק!!
בטעם הוא היה בכלל לא רע, ועד היום אין לאף אחד מושג למה הוא יצא ירוק, אבל הוא היה ירוק לגמרי!
בעיקר הכוונה :)

מרק עוף שלנו

גרון הודו או 5 גרונות עוף ( אני מעדיפה גרונות עוף, אבל יותר קשה למצוא, ואם אין אז גם כנפיים הודו זה טוב)
בצל גדול
3-4 גזרים
שורש גדול סלרי, כולל כמה מהעלים
שורש או שניים פטרוזיליה ( תלוי בגדול )
צרור נאה פוטרוזיליה
כרישה אם יש
3-4 מקלות סלרי
כף פלפלים שחורים שלמים
מים עד כדי כיסוי של הכל+
מלח ( מתחילה בכף גדולה, מוסיפה תוך כדי אם צריך )

מכסה סיר, כשמתחיל לרתוח מנמיכה את הלהבה ומבשלת בסביבות שעה .

אני מסננת את הכל מלבד הגזרים...
אצלינו אוהבים עם: אטריות, שקדי מרק, ועדיף גם עם קניידלעך :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה