יום רביעי, 15 בפברואר 2012

ריזוטו בתנור

ריזוטו בתנור - סוג של חילול ??
בתור חובבת ריזוטו מושבעת, לאור העייפות הגריאטרית שקפצה עלי... הייתי חייבת לנסות.

מה אגיד- יופי של ריזוטו!!
מתכון של מרתה סטיוארט, בסיסי, עליו ניתן להוסיף למשל אפונה לקראת הסוף, פטרוזליה, בצל ירוק , פטריות ועוד....
לפעם ראשונה זריזה הכנתי בסיסי.

ריזוטו בתנור

לחמם תנור ל 180
כף שמן זית
רבע כוס בצל קצוץ דק
שלושת רבעי כוס אורז ארבוריו
רבע כוס יין לבן יבש
2-2 וחצי כוסות מים רותחים
רבע כפית מלח
פלפל
כף גדולה של חמאה
רבע כוס פרמז'ן מגורר

לחמם את הזמן בסיר ( סיר שיכול להכנס לתנור ).
להוסיף את הבצל ולערבב עד שמתחיל להעשות שקוף, להוסיף את האורז, לערבב 2-3 דקות
להוסיף את היין ולערבב עד שמתאדה.
להוסיף 2 כוסות המים, מלח, פלפל, לכסות את הסיר ולהעביר לתנור ל 20-25 דקות.*
לבדוק שכל הנוזלים התאדו, או להוסיף אם קצת יבש, להוסיף חמאה ופרמז'ן ולערבב כמה דקות עד שהכל קרמי.

* אחרי 15 דקות בערך אפשר להוסיף אפונה למשל....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה