יום רביעי, 10 באוקטובר 2012

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות

3-4 לפני טיול סוכות של הצופים

אני: איל, אתה רוצה שאכין לך עוגיות לטיול ?
איל: לא תודה, לא צריך.

( בניגוד לעצמי, לא התעקשתי )

ערב לפני היציאה, איל נכנס מישיבה בצופים עם פתק :
אמא, להכין 60 עוגיות לטיול

אני: איל, להכין עוגיות לטיול ?
איל: כן. צריך בערך 60, ולא את האילו עם הקווקר, כי הן מתקשות מהר. תודה.


למחרת בבוקר ( מוקדם ), הוכנו קרוב ל 80 עוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות של מרתה סטיוראט

לחמם תנור ל 180

228 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר
חצי כוס סוכר חום בהיר
חצי כוס סוכר חום כהה ( אפשר כוס סוכר חום אחת במקום השניים השונים )
כפית מלח
כפית וניל
2 ביצים
2 וחצי כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
2 כוסות שוקולד צ'יפס ( מריר, או חלב, או שילוב של שניהם, אני שמתי גם קצת לבן )

לערבב חמאה עם סוכר
להוסיף ביצים, מלח ווניל
להוסיף קמח וסודה לשתיה
להוסיף שוקולד צ'יפס

להוריד תלוליות קטנות ( עם כף גלידה ) על תבנית עם נייר אפיה.
לאפות 12-15 דקות עד שמתייצבות ומתחילות לקבל צבע. לקרר

כאמור- 75-80 עוגיות ( קוטר 3 ס"מ )








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה