יום שני, 8 באוקטובר 2012

פסטה עם רוטב עגבניות טריות

כבר בגיל מאד צעיר מאד אהבתי לראות תוכניות בישול בטלויזיה.
גרנו בחו"ל כמה שנים , ושם, כמו כאן היום, היה שפע בתוכניות בישול.
למדתי לא מעט מאותן תוכניות, כמו למשל איך להחזיק סכין ולחתוך מהר בלי להוריד אצבע או שתיים...
ועוד הרבה דברים. וכמובן שרשמתי לא פעם מתכון שעשה לי רושם טוב.

בשנים האחרונות אני כמעט ולא צופה בכאלו תוכניות.
נתקלתי לפני כמה ימים בתוכנית חדשה ( לא כאן, אבל דרך האינטרנט אפשר לראות הכל ) של ניג'לה .
אחד הדברים שאני אוהבת בתוכניות שלה  זה הצילומים המדהימים! הקלוז-אפ על האוכל, הסאונד... ממש אפשר להריח וכמעט לטעום!
ניג'לה בעצמה, מעבירה עם מילים ותנועות חשק להכנס למטבח ולהכין ( יותר נכון לאכול מיד ) מה שרואים על המסך.
בקיצור- אחת מהתוכניות שמעלה ריר וחשק גדול לבשל, לאכול, ומיד!
עוד יתרון נפלא - המתכונים שלה מאד פשוטים, מהירים וקלים.

מתכון לרוטב עגבניות טריות מהתוכנית האחרונה שלה nigellissima
(היא לא ממש נותנת מידות וכמויות לכל דבר, וזה לא ממש קריטי במתכון הזה )

רוטב עגבניות טריות

במעבד מזון קטן לשים:
כמה עגבניות שרי ( או עגבניה\שתיים רגילות חתוכות גס )
1-2 שיני שום
שקדים ללא קליפה ( חצי חופן בערך )
שמן זית- 2-3 כפות, להתחיל עם קצת ולהוסיף אם יש צורך
פרמז'ן ( בערך רבע כוס על 6-8 עגבניות שרי )

לקצוץ הכל יחד.

תוך כדי, לבשל את הפסטה.
להוסיף לרוטב עגבניות כמה כפות ( 2-4 ) של המים בה בושלה הפסטה, לערבב

לערבב עם הפסטה, אפשר להוסיף כמה עלי בזיליקום טריים ( מי שלא מת לו בדיוק הצמח... ) לאכול מיד.


בתמונה, פסטה ללא גלוטן של 'שר'

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה