יום ראשון, 7 באוקטובר 2012

פאי אפרקים נטול גלוטן

מזמן לא הכנתי לעצמי מאפה נטול גלוטן.
התקפת הכנת העוגיות של לפני כמה שבועות, כמות הבישולים של חג\שבת לאחרונה, דחו את הרצון לכל התעסקות שהיא 'אקסטרה' במטבח... אפיה נטולת גלוטן היא תמיד אחרונה... אחרי שהכל בושל, אחרי שאפיתי לכולם. ( בינינו, אני הכי פחות צריכה את הקלוריות )

בכל מקרה במקרר עמדו כמה אפרסקים שראו ימים טובים יותר, ולחשו לי כל פעם שהם נורא רוצים שאכין מהם פאי.
בסופו של דבר העבודה היתה בדיוק 10 דקות! ושווה!!!!!!!!!! יאמ!

המתכון מבלוג חמוד בשם xo breakfast  עם קצת שינויים ( איך לא ?! )

פאי אפרסקים נטול גלוטן


תבנית פאי 20 ס"מ

כוס ורבע קמח ( השתמשתי בcup4cup  )
כף סוכר ועוד קצת לפיזור למעלה
חצי כפית מלח
114 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כוס רוויון או שמנת חמוצה

2-3 אפרסקים חתוכים
2-4 כפות סוכר חום בהיר
שפריץ מיץ לימון
כף קורנפלור

להכנת הבצק- לשים הכל במעבד מזון או לעבד הכל יחד בזריזות בידיים ( עדיף מעבד מזון על מנת שהידיים לא יחממו את החמאה ) ליצור גוש, לקרר.
לחמם תנור ל 180
לחלק לשני כדורים, לרדד^ לפי גודל התבנית , לרפד תחתית ודפנות

לערבב את כל החומרים למלית יחד, לשים מעל לבצק, לרדד חתיכת בצק נוספת ולהניח מעל. להדק לקצוות.
לעשות חור קטן למעלה. להבריש קצתאת הבצק עם רוויון או שמנת חמוצה ולפזר קצת סוכר.
לאפות עד שמשחים קצת.

* אני הכנתי חצי כמות בשתי תבניות פאי אישיות.
^ רידדתי בין 2 ניירות אפיה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה