יום שלישי, 22 ביולי 2014

ארטיק דובדבנים

דובדבנים זה טעים!
לא יודעת אם את האהבה לדובדבנים ירשתי מאמא, גם היא אהבה מאד!
פעם לא היו בארץ, ואנשים היו מביאים לה מכל מיני מקומות.
אבא הביא משוויץ ( לא ממש עשו ענין אז מיבוא אישי של פירות מסתבר ) 
הבעל של אחותי ( דאז ) הביא לה מלבנון...
בטיול בצרפת אכלנו שתינו כמויות כל כך גדולות, שהתחילה לי פריחה על הידיים, כנראה הגזמתי.
ופעם אחת, דודים שליוו אותנו לשדה תעופה בניו יורק, נתנו לה קופסה סגורה שתפתח במטוס. ( היום זה נשמע מבהיל ) איש הבטחון של אל על, לא קיבל כמובן את הענין, והיא פתחה בזמן הבידוק את הקופסה, והתחילה לצחוק שראתה 2 קילו דובדבנים ! ברור שמיד התחלנו לאכול..

לצערי, היום אני לא יכולה להגזים עם אכילת דובדבנים, וצריכה להגביל את עצמי לכמה ביום, אחרת הקוליטיס שלי מודיע שהוא קיים...

לרכז את הטעם של החמצמצות הנפלאה הזו בארטיק- יאמ!!

נקודה חשובה בהכנת ארטיקים- לטעום לפני שמוזגים ומקפיאים.
אני למשל אוהבת טעמים מ-א-ד מרוכזים, עם נטייה לחמיצות גבוהה.
יש כאלו שיעדיפו פחות מרוכז, יותר מתוק...
אז טעימה לפני תבטיח שאתם מקבלים פחות או יותר טעם שהוא לא בהפתעה.


ארטיק דובדבנים

300 גר דובדבנים בלי החרצנים
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
כף מיץ לימון
כף או 2 שמנת מתוקה

להוציא מהדובדבנים את הגרעינים
להכין מהסוכר והמים סירופ ( לבשל עד שהסוכר נמס, לקרר )
לטחון את הדובדבנים בבלנדר או מעבד מזון, להוסיף את  השאר.
למזוג למייכלים, ולהקפיא כמה שעות ( לא לשכוח אחרי שעתיים בערך לתקוע מקל )
6 ארטיקים










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה