יום שני, 14 ביולי 2014

וופי פאי red velvet

אין לי מושג מה ההתלהבות הגדולה האמריקאית מ red velevt עוגות\מאפינס\וופי פאי...
כולה עוגת שוקולד נימוחה יחסית, עם צבע מאכל אדום.
אני לא מתה על הרעיון של לדחוף צבע מאכל לאוכל, אם אין צורך... ועוד לאפות אותו.
אבל פעם אחת הייתי חייבת לנסות.
ושנתיים ללא התעסקות עם צבעי מאכל, השכיחה ממני שזה צובע  ה כ ל  !!
למרות שהקפדתי לשים סינר שיכסה כל חלקה טובה של חולצה נקיה, הצלחתי איכשהוא להתמרח קצת בידיים, ואיכשהוא זה עבר לפנים.. ושמתי לב רק שניגשתי לחדר אמבטיה לשטוף ידיים, ופתאום ראיתי מולי אינדיאנית חביבה  :)
כאמור, צבע מאכל לא יורד בקלות כזו... אז גם שפשוף מאסיבי לא ממש עזר, ומזל שלא הייתי צריכה להיות ייצוגית באותו יום.

את הוופי פאי לקחתי לנעה, לביקור אחרון של שבת בבסיס, לפני שעזבה לטובת קורס ותפקיד אחרון בצבא.
הפקת אירוע הסיום כללה הרבה דברים, והיתה מוצלחת ביותר, מלבד הכבשן: מזג האויר שסודר לאותו יום, משהו באזור ה 40 מעלות, בלי טיפת תזוזה של אויר.. קצת סיוט.

המתכון מבלוג בשם brown eyes baker

וופי פאי red velvet


לחמם תנור ל 180

הכנתי עם כף גלדיה קטנה, ויצאו קרוב ל 30 ( 60 בודדים )

3 כוסות קמח
שליש כוס קקאו
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
220 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום בהיר
כוס סוכר לבן
2 ביצים
כפית וניל
כוס רוויון
2 כפיות צבע מאכל אדום על בסיס משחה gel 

קרם:

קופסה גבינת שמנת פילדלפיה ( לא whipped  ) אפשר מופחתת קלוריות, בטמפרטורת החדר
50 גר חמאה רכה
2\1- 4\3 כוס אבקת סוכר ( ע"פ הטעם )
כפית וניל

להכנת העוגיות

להקציף חמאה עם סוכר. להוסיף ביצים ווניל.
להוסיף את כל היבשים, לערבב קצת עד שמתאחד, להוסיף רוויון.
להוריד גבעות קטנות ( הכי קל בעזרת כף גלידה ) על תבנית עם נייר אפיה
לאפות עד שתופחים ויציבים למגע. לקרר.

להכנת הקרם

לערבב יחד את כל המרכיבים.

להניח כפית קרם על עוגיה אחת, לסגור עם עוגיה שניה.
לשמור בקירור.








תגובה 1:

  1. גם אני לא מבינה למה להוסיף צבע מאכל לעוגות, במיוחד לעוגות שוקולד שגם ככה יש להן צבע יפה., כמו שזה לא יורד מהידיים תחשבי מה זה העושה לנו בתוך הגוף. המשך יום טוב ושקט

    השבמחק