יום שישי, 5 בנובמבר 2010

שטרודל תפוחי עץ

כל יום שישי סבתא חיה היתה מכינה מגש אחד של שטורדל ומגש אחד של שמרים- עיגולים עיגולים צפופים. משום מה השמרים שלה היו קצת קשים, אבל היה בהם משהו מיוחד. לצערי עוד לא הצלחתי לשחזר אותם ( לא שזה משנה כי אני במילא לא יכולה לטעום.. :) )











שתי התמונות הבאות זה נסיון להכין שטרודל ללא גלוטן.
קצת התפרק ( בטעם היה נחמד מאד ) 
אז קראתי לזה deconstructed gluten free apple strudel :)






                                                          סבתא חיה


לפני שאמא נפטרה היא ככה התלוצצה שנבוא אילת ואני ללמוד להכין דברים, אילת את הגפילטע פיש, ואני את השטרודל..
אז אני מכינה את  השטרודל הזה שטעים בטירוף ( וכל פעם מתחשק לי לגנוב ביס, אבל אני מתאפקת כמובן )
יש עוד כל מיני סיפורים עליו אבל אני אתאפק  ולא אלשין כאן .

שטרודל של סבתא חיה



לחמם תנור ל 180

לבצק-
 כוס קמח
3 כפות מים רותחים
3 כפות שמן
כף חומץ רגיל

מלית-
כ 3 תפוחי עץ חמוצים, קלופים וחתוכים לפרוסות
פירורי לחם
סוכר
ריבה
קינמון
שמן

הכנה

מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה








קולפים את התפוחים, מוצאים גרעינים ופורסים לפרוסות



מחלקים את הבצק ל 2, מרדדים חלק אחד דק דק דק




מטפטפים על העלה קצת שמן ומורחים עם היד.
מפזרים בעזרת כפית פירורי לחם ( כפית, כפית וחצי )
מניחים במרכז חצי מכמות פרוסות תפחי העץ
מפזרים מעליהם כפית סוכר, טיפטוף של ריבה, וטיפה קינמון






בזהירות מרימים צד אחד של הבצק ומניחים על התפוחים, ואז את הצד השני, לוחצים קצת, אוספים את הקצוות. ובעזרת מרית רחבה או הידיים, מרימים בז-ה-י-ר-ו-ת רבה, ומעבירים לתבנית אפיה. ( זה עלול קצת להתפרק, לא להכנס לפאניקה- לסדר. זה בכל מקרה מקבל מראה 'אורגאני'....)

אחרי שזה בתבנית, לטפטף טיפת שמן ולמרוח על העלה.

לאפות עד שמזהיב



ומנה בצלחת ( לצערי לא שלי.... ) הולך נפלא עם גלידת וניל!




כמה הערות.....
אולי זה נראה מסובך, אבל זה מתכון קלי קלות... קצת בלאגן במטבח אבל לא נורא. זה גם מתכון די מהיר.
ואחרונה- בזמנו באחד מחוגי הדיאטה שלי, המנחה עשתה חשבון לפי המרכיבים שאמרתי לה לשטרודל הזה ויצא שפרוסה אחת בגודל סביר של 4-5 ס"מ זה משהו כמו 60 קלוריות.. אז זו גם עוגה דיאטית למדי :)

* ותודה לנעה שצילמה אותי בזמן ההכנה !

3 תגובות: