יום רביעי, 9 במרץ 2011

פנקייק

אתמול היה יום הפנקייק....
אם רק מחפשים- לכל דבר יש תשובה!!
מסתבר שיום הפנקייק הוא לא יום קבוע, זה משתנה בהתאם לתאריך בו נופל פסחא של אותה שנה, והמקור שלו הוא די עתיק-מטרת אכילת הפנקייק היתה "לסתום" את התאבון לפני הצום הגדול ( lent  ) של 40 ימים ( זה גם משתנה כנראה בהתאם לזרם אליו משתייכים )
במקומות מסוימים כן נקבע תאריך קבוע ליום הפנקייק.
שיהיה...
פנקייק זה טעים כל יום !

פנקייק
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
חצי כפי סודה לשתיה
רבע כפית מלח
כף וחצי סוכר
ביצה
כוס וחצי רוויון
שתי כפות חמאה מומסת

לערבב הכל יחד

לחמם מחבת עם טיפה שמן, לנגב את השמן אם יש עודף, לשפוך בלילה, כשמתחילות להווצר בועות, להפוך.

מהכמות הזו-12 בקוטר 10-12 ס"מ

פנקייק ללא גלוטן

אותו מתכון בדיוק, רק במקום כוס קמח:
חצי כוס קמח סורגום ( אפשר קמח אורז מלא )
רבע כוס קמח שקדים
רבע כוס עמילן כלשהוא ( שמתי עמילן תפ"א, אפשר קמח תפ"א או טפיוקה, או קרונפלור )
( אפשר גם לשחק עם הקמחים האחרים כמובן- כששלושת רבעי כוס זה קמחים "מלאים" ורבע כוס קמחים עמילניים )

בגירסה ללא גלוטן הם יוצאים יותר דקים קצת.... אבל הטעם ממש כמו פנקייק רגיל!!

התמונות לא משהו... מזג אויר ללא אור טוב לצילום, ודוקא האילו ללא גלוטן יותר פוטגניים :)



                                                     פוטגנים ללא גלוטן




                                                     שמנמנים עם גלוטן

כמובן שכל אחד יכול לאכול את הפנקייק שלו איך שהוא אוהב: מייפל, חמאה, פירות, קצפת, ריבה ומה לא..
אישית- חמאה על פנקייקס לוהטים, עם מייפל , קצת תותים ואם יש איזה פרי יער באזור- יאמ!!!!

תגובה 1:

  1. מקסים. איזה כיף לגלות כל יום משהו חדש. אין ספק שפנקייק זה המאכל הממלא האולטימטיבי. הוא גם מתאים לכל עונה בשנה וכל תחזית מזג אוויר - תמיד מתאים לאכול פנקייק.

    השבמחק