קצת באיחור ליום הפאי
( שיוצא ביום ההולדת של נעה, שהוא גם יום ההולדת של איינשטיין... וגם יום הפאי- הרבה שמחות ב 14.3 )
אני מכינה את המתכון הזה ללא גלוטן, אפשר כמובן להכין תחתית בצק פריך רגילה עם קקאו (במקום 3 כפות קמח שבמתכון לשים 3 כפות קקאו )
פאי שוקולד ( נטול גלוטן )
לבצק:*
120 גר חמאה קרה
60 גר סוכר
3 ביצים
קורט מלח
160 גר קמח אורז לבן ( הפעם שמתי חצי אורז חום וחצי לבן )
30 גר קמח קינואה ( או סורגום )
40 גר עמילן תפ"א ( או טפיוקה )
20 גר קקאו
מלית:
240 גר שוקולד מריר
170 גר חמאה
50 גר סוכר
60 מ"ל קפה ( הפעם ויתרתי.... אני לא מחובבות הקפה והספיק לי בטירמיסו שבוע שעבר... )
4 ביצים
ציפוי:
120 גר שוקולד מריר
שליש כוס שמנת מתוקה
20 גר חמאה
הכנה-
בסיס: לערבב את כל החומרים יחד במעבד מזון עד שמתגבש. לשטח בתבנית פאי עגולה ולאפות בחום 170 כ 10 דקות.
מלית:
לחמם סוכר, חמאה וקפה, לשפוך על השוקולד ולערבב עד שנמס
להוסיף ביצים אחת אחת בעירבוב נמרץ
לשפוך על הבסיס ולאפות 25-30 דקות, המרכז עדיין רוטט קצת.
ציפוי:
לחמם יחד שמנת, חמאה ושוקולד, לשפוך על המלית.
לקרר.
*גיוון לתחתית יכול להיות מקורנפלקס נטול גלוטן עם קצת חמאה ושוקולד מומס או נוטלה
2 כוסות קורנפלקס, למעוך קצת ( לשים בשקית ולתת קצת מכות עם מערוך ) לערבב עם 30 גר חמאה מומסת ו2-3 כפות גדושות נוטלה או 30 גר שוקולד מריר מומס.
להדק לתבנית ולקרר לפני ששמים את המלית ואופים.
נותן אפקט קצת יותר קראנצ'י.
( שיוצא ביום ההולדת של נעה, שהוא גם יום ההולדת של איינשטיין... וגם יום הפאי- הרבה שמחות ב 14.3 )
אני מכינה את המתכון הזה ללא גלוטן, אפשר כמובן להכין תחתית בצק פריך רגילה עם קקאו (במקום 3 כפות קמח שבמתכון לשים 3 כפות קקאו )
פאי שוקולד ( נטול גלוטן )
לבצק:*
120 גר חמאה קרה
60 גר סוכר
3 ביצים
קורט מלח
160 גר קמח אורז לבן ( הפעם שמתי חצי אורז חום וחצי לבן )
30 גר קמח קינואה ( או סורגום )
40 גר עמילן תפ"א ( או טפיוקה )
20 גר קקאו
מלית:
240 גר שוקולד מריר
170 גר חמאה
50 גר סוכר
60 מ"ל קפה ( הפעם ויתרתי.... אני לא מחובבות הקפה והספיק לי בטירמיסו שבוע שעבר... )
4 ביצים
ציפוי:
120 גר שוקולד מריר
שליש כוס שמנת מתוקה
20 גר חמאה
הכנה-
בסיס: לערבב את כל החומרים יחד במעבד מזון עד שמתגבש. לשטח בתבנית פאי עגולה ולאפות בחום 170 כ 10 דקות.
מלית:
לחמם סוכר, חמאה וקפה, לשפוך על השוקולד ולערבב עד שנמס
להוסיף ביצים אחת אחת בעירבוב נמרץ
לשפוך על הבסיס ולאפות 25-30 דקות, המרכז עדיין רוטט קצת.
ציפוי:
לחמם יחד שמנת, חמאה ושוקולד, לשפוך על המלית.
לקרר.
*גיוון לתחתית יכול להיות מקורנפלקס נטול גלוטן עם קצת חמאה ושוקולד מומס או נוטלה
2 כוסות קורנפלקס, למעוך קצת ( לשים בשקית ולתת קצת מכות עם מערוך ) לערבב עם 30 גר חמאה מומסת ו2-3 כפות גדושות נוטלה או 30 גר שוקולד מריר מומס.
להדק לתבנית ולקרר לפני ששמים את המלית ואופים.
נותן אפקט קצת יותר קראנצ'י.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה