יום שבת, 12 במרץ 2011

טירמיסו

סופשבוע יומולדת....
נעה חוגגת 18 עוד כמה ימים. בגלל שאיה תהיה בצבא, אנחנו מתחילים בחגיגות כבר היום עם דברים טעימים.
נעה מאד אוהבת טירמיסו.
הכנתי כמה פעמים טירמיסו מוצלח, ולא יודעת למה החלטתי לחפש מתכון אחר ( טעות ) ומאז, כל פעם שהכנתי לא הצליח, כל פעם משהו אחר השתבש.
אתמול החלטתי לחזור למתכון המוצלח ההוא וזהו. ( מתכון של william sonoma  )
לא יודעת את מי להאשים הפעם ( מלבד את עצמי.... ) דילגתי על איזה חלק חשוב בתהליך, ושוב לא הצליח.
מה שיצא היה יותר משקה טירמיסו... לא רע, אבל לא לכך היתה הכוונה.

היום החלטתי להסתער על המתכון, ע"פ כל ההנחיות, ויהי מה!!

יצא מדהים!!!

הכמות עצומה. מתאים לתבנית גדולה ( פיירקס מלבני ) או תבנית 28- וגם אז יצא מאד מאד גבוה לדעתי.
אני חילקתי ל 3: תבנית מרובעת של 24 לילדת היומולדת. כלי קטן קוטר 10 ס"מ לאמא של ילדת היומולדת ( ללא גלוטן ) ועוד תבנית קטנה מלבנית חד פעמית, שאיה תיקח לצבא ביום א'.

על מנת שגם הטירמיסו ללא גלוטן יהיה אמיתי, הכנתי ביסקוטי ללא גלוטן. יצא בדיוק אותו טעם , אבל קצת קשה*, ולא הספיק להתרכך הרבה ( בורסיה ה1... ) מכיוון שהיום לא היה לי זמן להכין שוב, הכנתי את הטירמיסו עם הביסקויטים של אוסם- יצא מצוין!!
אפשר להכין גם עם עוגיות אמרטו, שהן נ"ג, אבל מצריכות ממרח שקדים שהוא כמו מרציפן אבל לא מרציפן ( באנגלית almod paste  ) אקנה בהזדמנות שישב לו בארון....
בכל מקרה מתכון לביסקוטי נ"ג בהמשך...

טירמיסו

6 חלמונים
שלושת רבעי כוס סוכר
450 גר מסקרפונה ( שמתי 500, כי זה מה שיש ב 2 חבילות, ולא יכול להזיק עוד קצת מהדבר המדהים הזה ! )
2 כוסות שמנת מתוקה ( זה קצת פחות מ 2 מיכלים, אפשר לשים 2 ולסגור ענין )
כף יין מרסלה ( לא חובה )
2 כוסות גדולות קפה חזק ( אספרסו אם יש. לי אין, קפה טייסטרס צ'ויס חזק מאד עובד טוב )
5 חלבונים

לשים חלמונים וסוכר בקערת המיקסר, ואת הקערה לשים על סיר עם מים, מה שנקרא "בן מארי". להקציף עם מטרפת יד עד שטיפה מסמיך והרמה של המטרפה ( מטרף? ) יוצרת "סרטים" או "פסים"
לקרר קצת, להעביר למיקסר ולהקציף לאט יחד עם הגבינה והיין.
להקציף חלבונים, לערבב בעדינות עם הגבינה.
להקציף שמנת מתוקה- לערבב עם השאר.

לסדר בתחתית התבנית ביסקוטי טבולים בקפה.
לשפוך מעל חלק מהבלילה
לסדר עוד קומה של ביסקוטי טבולים בקפה
לשפוך מעל שכבה נוספת של בלילה.

לקרר כמה שעות.
לפני ההגשה לפזר קצת קקאו מעל.




ביסקוטי ( מה שנקרא lady fingers  ) ללא גלוטן

3 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
רבע כוס קמח טפיוקה
רבע כוס קמח אורז ( עדיף דביק )
2 כפות קמח סורגום ( או אורז חום\מלא )
חצי כפית קסנטאם גאם
6 כפות אבקת סוכר לזרייה

לחמם תנור ל 180
לשמן טיפה נייר אפיה על תבנית אפיה ( לא שימנתי, ולא נדבקו )
להקציף חלבונים, להוסיף סוכר
להקציף קלות חלמונים ולהוסיף לחלבונים.
להוסיף קמחים, קסנטאם גאם.
להכניס לשקית זילוף ( או סתם שקית )
לזלף פסים מאורכים על נייר האפיה, לפזק קצת אבקת סוכר עליהם.

לאפות כ 10 דקות.

*מחצי כמות מחופפת יצאו לי כ 7-8



רציתי להגיד עוד משהו.
יש לי אפשרות לבדוק מהכין נכנסים לבלוג אנשים.
מאד נחמד לראות שנכנסים מהמון מקומות בעולם....אפילו  כניסות מאירן היו !! וכניסות מעוד כל מיני מקומות אקזוטיים.
וכמובן שמי שרוצה להגיב- בהחלט מוזמן :)

2 תגובות:

  1. תודה על המתכון!!! היום בדיוק הוצאתי מתכון לבישקוטים נ"ג מבלוג בחו"ל (נדמה לי cliac teen) .אחרי כן נכנסתי לפורום צליאק אחרי הרבה זמן שלא נכנסתי- ואני רואה שבדיוק היום כתבת שם, במענה לשאלה של מישהי, שיש לך בבלוג מתכון לבישקוטים! איזה עיתוי!. מיד "התנפלתי" על הבלוג שלך- מקסים מקסים!
    דנהלו

    השבמחק