לפעמים יש כאן בבית תלונות על עוגות.
בחיי!
אחת התלונות היותר שכיחות היא שאני "אף פעם" לא מכינה עוגת שוקולד... כזו פשוטה. כזו שלוקח בדיוק דקה ורבע להכין....
בגלל שמשעמם לי להכין אותה עוגה פשוטה כל פעם ( כן, אני משתעממת בקלות מסתבר.... )
חיפשתי מתכון חדש של עוגת שוקולד פשוטה.
בסוף החלטתי ללכת על עוגה מאחד הספרים של 'על השולחן' שבמקרה גם ללא גלוטן.
הצלחה אדירה. העוגה חוסלה מהר מאד , וגם על זה היו תלונות.
המתלונן הראשי הפעם ( איל ) אכל עם גנאש חם- שווה מאד!!
עוגת שוקולד נימוחה מ'על השולחן'
לחמם תנור ל 150
400 גר שוקולד מריר
200 גר חמאה
שליש + כף חלב
10 ביצים
כוס סוכר
כוס קורנפלור
להמס יחד חמאה חלב ושוקולד
להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר. להוסיף קורנפלור ואח"כ את השוקולד.
להקציף חלבונים עם שאר הסוכר
לערבב הכל יחד
לשמן תבנית 27X40
לאפות עד שהעוגה מתיצבת וקיסם יוצא עם קצת פירורים
* הכנתי חצי כמות ( 10 ביצים נשמע מבהיל... 5 פחות :) )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה