יום שני, 6 ביוני 2011

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס נ"ג

פתאום נזכרתי , שהבטחתי לחברה שלבן שלה יש צליאק, שאני אכין לו עוגיות לקראת טיול שהם נוסעים בחג..
רשמתי לעצמי ( אם לא רושמת, לא זוכרת ) אבל יצא יום מטורף לחלוטין.
זה התחיל במשרד הפנים, עם המתנה של שעה וחצי. כבר הרבה שנים לא ישבתי שם כ"כ הרבה זמן. והאמת, זה לא ממש מפתיע שזה לקח הרבה זמן, עם 3 עמדות ( בקושי ) פתוחות.
טוב שיש סבלנות ( מראש מתכוננים לישיבה ממושכת )
חזרתי הביתה לאפיה של עוגות שאני אמורה לקשט, ועוד אי אילו דברים... ובצהריים נזכרתי בעוגיות הנטולות, ושני מתכונים חדשים שאני רוצה לנסות.
טיקטוק מהיר הניב שפע עוגיות, סוג אחד קצת יותר לטעמי, השני פחות, אם כי הקונצנזוס בנתיים של הטועמים ( כולל כאלו שלא צריכים לאכול נ"ג ) היה שטעים ! נשמע חוויות  וביקורת אחרי הטיול ..
המתכון מבלוג של אמרקאית שנקרא  a baking life
הכנתי רבע כמות ( כן, חצי ביצה... מקשקשים ושוקלים... ) ויצאו 25 עוגיות.

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס

לחמם תנור ל 180

390 גר קמח נטול גלוטן ( שמתי שליש אורז חום, שליש סורגום , שליש עמילן תפ"א )
90 גרם קקאו
2 כפיות קסנטאן גאם
2 כפיות אבקת אפיה
כפית וחצי סודה לשתיה
כפית וחצי מלח
284 גר חמאה רכה
284 גר סוכר חום
227 גר סוכר לבן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
340 גר שוקולד צ'יפס

להקציף יחד חמאה וסוכרים, להוסיף ביצים.
להוסיף קמחים, אבקות ( אפיה, סודה,קסנטאן, מלח...)
להוסיף שוקולד צ'יפס.

להוריד עם כפית תלוליות לתבנית עם נייר אפיה או סילפאט.
לאפות 10-15 דקות עד שהעוגיות משתטחות קצת ועושות רושם אפוי ( קצת קשה להגדיר בצורה אחרת, הן הרי לא מזהיבות... לא מתקשות , רק אח"כ בחוץ.... ) בקיצור- להיות קרוב, עם אף מחודד :)
לתת להן להתקרר בתבנית על מנת שיתקשו.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה