יום שישי, 17 ביוני 2011

קראמבל תפ"ע ופטל

אני יודעת שכבר יש כאן מתכונים לקראמבל...
אני לא תמיד עושה בדיוק אותו מתכון, ובטח שלא עם אותם פירות.

הפעם קניתי בשוק פטל טרי ( יאמי ! ) התאפקתי לא לאכול אותו סתם כך, וחיכיתי לערב חג להכין קראמבל.

מכיוון שאני מגישה את הקראמבל כקינוח, אני מכינה אותו קצת לפני הארוחה, ואחרי שמתיישבים מכניסה לתנור ככה שיהיה חם ומבעבע כשמוכנים לאכול קינוח עם סיום הארוחה.

קראמבל תפ"ע ופטל

לחמם תנור ל 180

3-4 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים
2 חבילות של פטל
2 כפות סוכר חום
שפריץ של מיץ לימון

100 גר קמח ( הכנתי ללא גלוטן מ: קמח אורז חום, קמח סורגום, קמח שקדים ועמילן תפ"א.. בערך רבע כוס מכל אחד , לא חייב להיות עד כדי כך מדויק )
50 גר שיבולת שועל ( אפשר ללא גלוטן, מי שלא רוצה או רוצה קצת פחות, אפשר לשים שקדים חתוכים לשבבים. שמתי חצי שיבולת שועל וחצי שקדים )
100 גר סוכר
100 גר חמאה חתוכה לקוביות

לחתוך תפוחים לקוביות
לשים תפוחים ופטל בכלי חסין אש. לפזר מעליהם סוכר חום ולימון.
לשים את כל הקמחים\חמאה וסוכר בכלי, לערבב וליצור בצק פירורי.
לפזר מעל לפרי

להכניס לתנור החם, מוכן שמבעבע וזהוב




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה