יום רביעי, 29 בפברואר 2012

רולדה שוקולד ( ללא גלוטן )

חגגנו יום הולדת בסופ"ש- לבעל הבית...
מלבד מתנות, כרטיס ברכה תוצרת בית ( של נעה כמובן ) הכנתי ארוחה עם מאכלים שאהובים עליו.

לקינוח, משהו קצת "מיושן" אבל תמיד טעים- רולדה במילוי קצפת.

הגשתי פשוט, כי היתה ארוחה מלאה וכבדה, אבל אפשר לשדרג בהגשה עם תותים, גנאש , גלידה וכ"ו....

רולדת שוקולד במילוי קצפת ( נטולת גלוטן )

לחמם תנור ל 180

6 ביצים מופרדות
175 גר סוכר
50 גר קקאו

1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

להקציף חלמונים עם 3-4 כפות סוכר עד שמתקבלת עיסה תפוחה ובהירה. להוסיף את הקקאו בסוף. ( הוספת הקקאו מאד מקשה את כל העסק, אבל אל דאגה )
להקציף חלבונים , לקראת הסוף להוסיף את הסוכר שנותר

להוסיף לתערובת החלמונים\קקאו 2-3 כפות גדושות מהחלבונים המוקצפים, לקפל היטב, להוסיף את שאר החלבונים.

לשטח בתבנית אפיה גדולה ( של התנור ) על נייר אפיה, ולאפות 12-15 דקות. עד שקפיצי ודי יבש למעלה למגע.
להוציא מהתנור ובזהירות לגלגל את הנייר אפיה והעוגה. לעטוף במגבת, ולקרר.

להקציף שמנת מתוקה עם סוכר, לפתוח את הגליל של העוגה, למרוח את הקצפת, לגלגל חזרה ( בלי הנייר אפיה )





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה