יום שבת, 24 במרץ 2012

פנקייק עם בננה ( נ"ג )

במסגרת ארוחות הבוקר בלי חלב ( חלב שבתוך האוכל לא נחשב נכון ? )
קשה... קשה לי בלי חלב..
ברור שאם הייתי יודעת שהחלב עושה נזק כמו שהגלוטן עושה, לא הייתי חושבת על זה לרגע ומפסיקה מיד.
אני שומעת אנשים אומרים איך אפשר בלי לחם, או עוגות עוגיות ( הכוונה כמובן למוצרים עם גלוטן )
ברור שאפשר. ואני מניחה שאפשר בלי חלב, ובלי הרבה דברים- כשהבריאות תלויה בזה.
אבל , להימנע מגלוטן, לא לאכול בשר ( אה כן.... שמעתי יותר מדי לאחרונה " אז אולי תחזרי לאכול בשר".... אני לא אוהבת בשר... לא מסוגלת לאכול, לא טעים לי.. המרקם לא מסתדר לי.. ועוד. ) אז גם להתנזר ממוצרי חלב ? אה.. גם ירקות ופירות טריים לא הכי מומלץ לי כרגע.
מה נשאר ?
שוקולד :) חח

 פנקייקס עם בננות- את הבננה מרגישים ככה מדי פעם, היא נותנת להם רכות ו"לחות" נחמדה.

פנקייק עם בננה

שלושת רבעי כוס קמח ( שמתי רבע כוס קמח שקדים, קצת פחות מרבע כוס סורגום שהושלם עם כף עמילן תפ"א וקצת פחות מרבע כוס קמח אורז שהושלם עם כף עמילן תפ"א )
בננה רכה מעוכה
שלושת רבעי כוס חלב
ביצה
כף דבש
כף וחצי חמאה מומסת
קורט מלח
רבע כפית סודה לשתיה

לערבב הכל יחד

לחמם מחבת עם ממש טיפת חמאה או שמן, לצקת קצת מהבלילה, להפוך כשמתחילים לראות בועות

מהכמות הנ"ל יצאו כ 10 בקוטר 5 ס"מ ( מתאים לשני אנשים )


תמונות גרועות אני יודעת, אבל ככה זה שנוסעים לצבא ולחו"ל עם המצלמות ומשאירים אותי לצלם עם הטלפון ( המאותגר פונקציות מודרניות ) שלי




2 comments:

  1. אני אף פעם לא הכנתי פנקייק עם חלב. אני מכינה או עם חלב סויה או עם מים וזה יוצא נהדר. הרעיון של התוספת בננה נשמע לי מעולה, הרבה פעמים הייתי אוכלת בננה ליד, אבל אני אנסה לשלב בפנים.

    השבמחק
  2. במקום חלב בהחלט אפשר לשחק עם דברים אחרים... מי שאין לו בעיה עם חלב או מוצריו יכול גם יוגורט, אשל או רוויון וכ"ו. אפשר גם חלב שקדים, או קוקוס. כמובן שהטעם יהיה טיפה שונה, אפילו אפשר עם רסק תפוחים, בטוחה שזה לא יזיק.

    ואגב, הבננה בפנים מאד כייפית, לאוהבי הבננות כמובן :)

    השבמחק