יום רביעי, 28 במרץ 2012

עוגת גבינה מאולתרת, בסגנון ניו יורק

לפני שבוע+ קניתי כמה גבינות במטרה להכין עוגת גבינה לילדת היומולדת.
בסופו של דבר, הצטברו כאן כמויות בלתי הגיוניות של עוגות\עוגיות\קינוחים ושאר דברים טובים.
חלק נשלחו לצבא וגם ככה נשאר מספיק ונשארנו בבית רק ילד אחד ואמו... אז בקצת חששות נשלחו הגבינות למקפיא ( חששות איך יתפקדו כשיופשרו )
מהמקפיא העברתי למקרר , ומשם לבלילה של  העוגה.
אני מניחה שרק בתוך עוגה ( אולי פשטידה ) ניתן להשתמש בגבינה ( לא מסוג גבינה קשה כמובן ) שהוקפאה.

העיקר שהעוגה יצאה טוב!
סגנון ניו- יורק: עוגה יחסית דחוסה, מאד עשירה עם גבינות בעלות אחוז שומן לא נמוך...
אילתור: כי הכנתי ממה שהיה בבית... לא לפי מתכון ממש מסודר

עוגת גבינה מאולתרת בסגנון ניו יורק

לחמם תנור ל 170

לתחתית:
חצי חבילה פתיבר מרוסק ( הכנתי עם נ"ג )
40 גר חמאה מומסת

מלית:
קופסה גבינת מסקרפונה ( 250 גר )
קופסה גבינת 5% ( 250 גר )
חצי קופסה גבינת שמנת ( בערך 100 גר )
מיכל שמנת חמוצה ( 200 מל )
חצי כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
כפית וניל
גרידת לימון ( כף )

לשטח את הפתיבר בתבנית ( 20 ס"מ )
לאפות כ 10-12 דקות בתנור חם

בינתיים לערבב יחד את כל חומרי המלית, לשפוך על התחתית ולאפות באזור ה 40 דקות עד שהעוגה משחימה קצת ובעיקר מתייצבת. זה בסדר שהמרכז עוד טיפונת רוטט .








תגובה 1: