יום שלישי, 6 במרץ 2012

רולדה לבנה עם תותים ( נ"ג )

אני בשוונג של רולדות ....

מצאתי מתכון שעשה רושם לא רע... עד שבאמת התחלתי לקרוא אותו.
לא ברור למה , גם אחרי שקראתי ובאיזה שהוא מקום הבנתי שזה לא ילך- ניסיתי להכין אותו.
הרעיון היה להקציף בבאן מארי ביצים עם סוכר.... אז אחרי כמעט 30 דקות שאני מקציפה ( ידנית ) מעל הבן מארי ( דוקא היה נחמד האדים החמימים ביום כזה קר...) ומלבד התכווצות שרירים ביד ימין, בסופו של דבר החלטתי שהכל יזרק לפח....

והחלטתי ללכת על סגנון הרולדת שוקולד של הקצפת חלמונים\חלבונים לחוד...
ניסיתי.... והצליח!

רולדה לבנה עם תותים ושמנת מתוקה (נ"ג )

לחמם תנור ל 180

5 ביצים
10 כפות סוכר
כף גרידת תפוז
50 גר קמח שקדים ( שקדים טחונים דק דק )

שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
תותים

להקציף חלמונים עם 5 כפות סוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה
להקציף חלבונים עם 5 כפות סוכר
לקפל יחד חלמונים, חלבונים , שקדים ותפוז.

להעביר לתבנית גדולה של תנור עם נייר אפיה
לאפות 15-17 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב.
להוציא מהתנור, לגלגל בנייר אפיה ולגלגל בתוך מגבת. לקרר.

להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר
לפתוח את הגליל עם העוגה, למרוח שמנת מתוקה, לחתוך תותים לפזר, ולסגור את הגליל של העוגה בזהירות.
לשמור בקירור.




הקונצנזוס הבייתי- הרולדה הזו יותר שווה מזו עם השוקולד ( שזו מחמאה גדולה בבית שאוהבים כל מה שיש בו שוקולד ! )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה