יום רביעי, 1 בדצמבר 2010

מרק תרד ועדשים

חנוכה. אין גשם, ודי חמסין בחוץ. עברתי לקרם לחות החורפי שלי כי בלעדיו אני מרגישה כמו אחרי מתיחת פנים.
יבש יבש יבש....
חברה קרובה של ההורים שלא נולדה בארץ, סיפרה שכאחותה באה לארץ פעם ראשונה ( ולא ממש ששה כנראה לנסיעה  לארץ הנידחת ) אמרה שיש בה ( בארץ ) משהו טוב: הכביסה מתייבשת מהר ! אז מה שנכון נכון, והיום היה יום נפלא לשתי מכונות כביסה שהתייבשו בצ'יק!

אז אפילו בלי חורף, מרק ע"פ לוח השנה ממש מתבקש. ( והאמת, בתוך הבית עצמו די קריר )



מרק תרד ועדשים


מאז שגיליתי את העדשים השחורות הקטנות, אני משתמשת רק בהן, הן שומרות על צורה ולא מתפרקות וקצת יותר טעימות לדעתי.

שקית תרד טרי
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
2-3 כפות שמן
קופסא רסק עגבניות קטנה
חצי-4\3 כוס עדשים
מלח, פלפל, כמון

( כל הכמויות די "על בערך" לא ממש עקרוני, עוד קצת עדשים, עוד קצת תרד....)

בוררים עדשים (לודא שאין איזה אבן קטנה , או גרגר חיטה רחמנה ליצלן ) שוטפים במסננת.

מטגנים בצל בשמן. מוסיפים שום, מוסיפים תרד קצוץ.
מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות, מים ( מי שאוכל כמוני, מרקים מאד סמיכים, יוסיף פחות, מי שצריך "מים" במרק שלו- יוסיף יותר...)
מתבלים- מלח, פלפל, טיפה כמון.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד 10-15 דקות עד שהעדשים רכות









                                          הזכויות לתמונה - לבעל המצלמה..
                                              

2 תגובות:

  1. מצאתי במקרה את הבלוג, (בעקבות חיפוש מתכון למרק תרד ועדשים) ואני מאוד נהנית להסתכל בו, מעוצב ממש יפה ומזמין, וגם התוכן מעניין מאוד
    תודה ויום טוב אפרת (שגולשת גם בפורום אורגני בריאותי)

    השבמחק
  2. תודה אפרת
    איזה כיף לקרוא !

    השבמחק