חבל שאת עוגיות הטחינה הכרתי והתחלתי להכין רק שנתיים שלוש לפני שהתחלתי לאכול ללא גלוטן, כי אני מרגישה שלא אכלתי מספיק מהן....
למרות שאני מכינה ורסיה נטולה גלוטן, זה לא אותו דבר בדיוק. מה שכן- הטעם של חלבה נשאר. מתה על חלבה. לא מכניסה כמעט הביתה כי זה אסון!
המתכון של בני סיידא
עוגיות חלבה
לחמם תנור ל 170-180
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כוס טחינה גולמית לא מתובלת
כוס סוכר
200 גר חמאה רכה
מערבבים הכל יחד. יוצא די פירורי, מגבשים לכדור בגדול מסטיק עגול
מניחים על תבנית עם נייר אפיה
אופים 12-15 דקות עד שמתחיל להזהיב.
הן קצת מתפוררת- לתת להן להתקרר.
גם את אילו אני מקפיאה בלי שום בעיה.
( ודרך אגב, אפשר בהחלט להכין חצי כמות, שזה בערך 30 עוגיות )
עוגיות טחינה ללא גלוטן
לחמם תנור ל 160
100 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר
שליש כוס קמח אורז לבן
שליש כוס קמח קינואה* ( או קמח אחר שאוהבים )
שליש כוס קמח שקדים
שלושת רבעי כוס טחינה גולמית לא מתובלת
לערבב יחד ( לא צריך אפילו מיקסר )
לצקת לעטרות נייר קטנות
לאפות 10-12 דקות עד שמתחיל להזהיב ( זהירות- נאפה מהר מאד )
לקרר.
זה די מתפורר . אני אוכלת עם כפית.
ניתן להקפיא.
* קמח קינואה משאיר טיפה טעם לוואי של חריף בפה, לדעתי זה ענין של כמות, לשחק עם הכמויות או כמו שכתבתי- לשים קמח אחר. היו פעמים שהכנתי עם תערובת של "שר" ( במקום השליש הזה ) לצערי כבר לא מביאים לארץ...
למרות שאני מכינה ורסיה נטולה גלוטן, זה לא אותו דבר בדיוק. מה שכן- הטעם של חלבה נשאר. מתה על חלבה. לא מכניסה כמעט הביתה כי זה אסון!
המתכון של בני סיידא
עוגיות חלבה
לחמם תנור ל 170-180
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כוס טחינה גולמית לא מתובלת
כוס סוכר
200 גר חמאה רכה
מערבבים הכל יחד. יוצא די פירורי, מגבשים לכדור בגדול מסטיק עגול
מניחים על תבנית עם נייר אפיה
אופים 12-15 דקות עד שמתחיל להזהיב.
הן קצת מתפוררת- לתת להן להתקרר.
גם את אילו אני מקפיאה בלי שום בעיה.
( ודרך אגב, אפשר בהחלט להכין חצי כמות, שזה בערך 30 עוגיות )
עוגיות טחינה ללא גלוטן
לחמם תנור ל 160
100 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר
שליש כוס קמח אורז לבן
שליש כוס קמח קינואה* ( או קמח אחר שאוהבים )
שליש כוס קמח שקדים
שלושת רבעי כוס טחינה גולמית לא מתובלת
לערבב יחד ( לא צריך אפילו מיקסר )
לצקת לעטרות נייר קטנות
לאפות 10-12 דקות עד שמתחיל להזהיב ( זהירות- נאפה מהר מאד )
לקרר.
זה די מתפורר . אני אוכלת עם כפית.
ניתן להקפיא.
* קמח קינואה משאיר טיפה טעם לוואי של חריף בפה, לדעתי זה ענין של כמות, לשחק עם הכמויות או כמו שכתבתי- לשים קמח אחר. היו פעמים שהכנתי עם תערובת של "שר" ( במקום השליש הזה ) לצערי כבר לא מביאים לארץ...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה