יום שישי, 24 בדצמבר 2010

עוגת מיץ תפוזים

במסגרת הבישולים והאפיה לכלת היום הולדת- אחת מהעוגות שהיא יותר אוהבת
עוגת מיץ תפוזים עם קרם.
המתכון של חברתי מיכל הקדרית ( מקוה שיעבוד הלינק....)


עוגת מיץ תפוזים

לחמם תנור ל 170-180

לעוגה-
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
קליפת תפוז מגוררת
כפית וניל
חצי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח ( או רגיל+ 2 כפיות אבקת אפיה )

להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר

להקציף יחד: כוס סוכר, 4 חלמונים, וניל, שמן, מיץ וגרידת לימון
להוסיף קמח ואבקת אפיה
לערבב יחד עם החלבונים המוקצפים
לצקת לתבנית 26
לאפות עד שקיסם יוצא נקי

קרם

לבשל יחד בסיר קטן:
2 חלמונים
4 כפות סוכר
2 כפות קמח
מיץ וגרידה מתפוז
לבשל עד שמתחיל להסמיך. לערבב טוב עד שאין גושים. לקרר.

להקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר, לערבב עם הקרם המבושל.

כשהעוגה קרה, לחצות ל 2, לטפטף על שני החלקים מיץ מתפוז.

למרוח קרם באמצע, לשים חלק שני של העוגה מעל ולצפות את העוגה כולה.














בתוספת תותים





תגובה 1:

  1. המתכון הוא של חנה שאולוב - הספר הקטן,מתכון שסבתא ברוריה הכינה שנים רבות, רק בלי הקרם - מטעמי צמצום קלוריות. אין ספק שהקרם -כמו לימון - מוסיף המון!

    השבמחק