יום שני, 13 בדצמבר 2010

עוגיות טביעת אצבע

משהו יכול להסביר למה נסיעה של 5-7 דקות לוקחת 45 דקות ביום גשום ?
הקפצתי את איל לבי"ס היום. ריחמתי עליו שילך 10 דקות בגשם מתחנת האוטובוס ועד בי"ס.
התכוננתי נפשית לפקק שיהיה לי בדרך חזרה הביתה, אבל לא ציפיתי שאני פשוט אזחל 5 קמ"ש כל הדרך. רק כשהגעתי חזרה לישוב כאן, יכולתי לנסוע כמו שצריך. לא יאומן.
הרבה זמן כבר לא היה לי הבוקר אחרי הבילוי בפקק, אבל הספקתי בין השאר להכין עוגיות.

במתכון המקורי אמורים למלא בריבה, מכיוון שיש כאן כמה חבר'ה שלא אוהבים ריבה ( איך אפשר לא לאהוב ריבה ?? ועוד תוצרת בית ? לא ברור..) אני ממלאה חלק בממרח נוטלה.
השם כמובן בגלל שעושים בהן גומה קטנה עם אצבע ( או במקרה שלי- עם הצד השני של כף עץ )

עוגיות 'טביעת אצבע' 

לחמם תנור ל 170-180
200 גר חמאה
חצי כוס סוכר
2 חלמונים ( לא לזרוק חלבונים... מחר מתכון שישתמש בהם ! אפשר לשמור במקרר כמה ימים טובים ואף להקפיא )
כפית וניל
2 כוסות קמח
רבע כוס פרג

להקציף יחד חמאה רכה וסוכר
להוסיף חלמונין ווניל
להוסיף קמח ופרג

ליצור כדורים קטנים ( בגודל של מסטיק עגול ) להטביע בהם גומה קטנה למעלה עם כף עץ (  עם הידית של הכף )
להניח על תבנית אפיה
לאפות 10-15 דקות עד שמתחיל להזהיב, להוציא, להוסיף טיפת ריבה או ממרח שוקולד, ולהחזיר ל5 דקות לתנור.



 

                                                               עם ריבת פיטנגו




                                                          עם ממרח נוטלה

2 comments:

  1. מאיפה השגת פיטנגו?! שנים שלא ראיתי את הפרי האהוב הזה

    השבמחק
  2. יש לנו שיח שהתחיל להניב המון פרי
    אני מכינה לבד ריבה
    הידעת שיש כמה סוגים של פיטנגו ? יש המון. אני מזהה לפי הטעם. בעונת הפיטנגו יש לי מסלול "טעימות" :)

    השבמחק