יום שני, 6 בדצמבר 2010

אורז בתנור

לרגל שנת בר מצוה בבי"ס, איל קיבל משימה: לבשל ארוחה למשפחה. הוא צריך להחליט איזה ארוחה, מה הוא מכין, מה צריך.. הכל!
אז הבוקר הפשלנו שרוולים, הוא- השף, אני הסו...
הכנו ארוחה לתפארת.
מה היה בתפריט: מרק ירקות, אורז בתנור ( מתכון מיד ) שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, המבורגרים, וסלט כרוב עם פיצוחים ע"פ בקשתה של איה.


הכל יצא נפלא. מחר ננסה להכין רביולי ( כולל רביולי נטול גלוטן ) כמובן שאם תהיה הצלחה- יהיה דיווח!




שפים בפעולה. ( לפחות הנעליים מתאימות ! )  



את המתכון לאורז בתנור קיבלתי מגיסתי.
עשינו בו מעט שינויים, אבל הוא הצלחה כבירה , והמתכון כבר החליף הרבה ידיים.

אורז בתנור

לחמם תנור ל180
בסיר או כלי שיכול להכנס לתנור ( אני מכינה במה שנקרא dutch oven קדירה מברזל של לה קרוסט )
2 כוסות אורז
חצי כוס שמן
3 גזרים מגוררים ( הפעם מפאת קצב עבודתו של השף הטרי, קניתי מוכן- האורז יוצא פחות כתום ככה משום מה, אולי הגזר יותר "יבש" )
צרור פטרוזיליה קצוצה ( במתכון המקורי כוסברה, אנחנו לא מחובבי הכוסברה )
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל.
חופן צנוברים ( אני לא שמה כי איל משום מה לא אוהב... )
כף אבקת מרק עוף ( אני לא שמה, לא משתמשת באבקות )

להוסיף 4 כוסות מים רותחים. לערבב טיפה, לכסות טוב .
להכניס לתנור
אחרי 15-20 דקות לבדוק, לתת עירבוב ולהחזיר לעוד 5-10 דקות ( תלי בתנור כמובן ) לשמור עוד קצת מכוסה עד שאוכלים.

דרך אגב- ניסיתי להקפיא את זה פעם- ויצא מוצלח ואכיל לגמרי אחרי הקפאה.




                                                          לפני כניסה לתנור




                                                              מוכן





                                                               הצלחת של איל


‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה