יום שישי, 11 בפברואר 2011

סקונס ללא גלוטן

אני מאד מרוצה מעצמי!
לקחתי כמה מתכונים ללא גלוטן, עשיתי שינויים, והרכבתי  משהו מוצלח.
הבעיה עם אפיה ללא גלוטן, מעבר לבעיות המוכרות, זה ענין של שילוב הקמחים והטעם שלהם, ומה ישפיע איך וכמה ישפיע....ומה בסוף יהיה הטעם הבולט.

סקונס אילו לא ממש עוגיות, ולא ממש לחמניות, שילוב כזה בין השניים, לחמניה טיפה מתוקה, כשהציפוי החיצוני יחסית קשה ופנים רך. מומלץ לאכול עם חמאה וריבה.

סקונס ללא גלוטן עם חמוציות.


לחמם תנור ל 180

חצי כוס קמח אורז חום
רבע כוס קמח שקדים
2 כפות עמילן תפ"א ( או קמח טפיוקה )
כפית אבקת אפיה
כפית קסנטאם גאם
קורט מלח
2 כפות סוכר
ביצה
70 גר חמאה רכה
רבע כוס שמנת חמוצה
חופן חמוציות יבשות
גרד תפוז

לערבב הכל יחד בקערה ( מספיק עם כף, לא צריך מיקסר )

להוריד תלוליות די גדולות על תבנית עם נייר אפיה
לאפות בסביבות 15-18 דקות עד שמשחימים.

מהכמות הזו יצאו לי 10 די גדולים.







סוכריות "כדורים" שהכנתי השבוע


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה