איל ואני נוסעים מחר לביקור של שבוע בארה"ב.
בטיסה לשם, יש לנו חניה של 4 שעות באירופה, יחד עם הטיסה, זה הרבה זמן...
הכנתי לעצמי חטיף גרנולה שאוכל לקחת איתי למקרה של רעב בדרך.
בטיסות קצרות ( אירופה ) אני מזמינה ארוחת פירות, אבל לטיסות ארוכות יותר, מעדיפה ארוחה נטולת גלוטן. הבעיה שארוחה כזו היא לא צמחונית, אז יש קצת דברים שאני לא אוכלת שם ( בשר, טונה- תמיד תוקעים סלט טונה בארוחות ללא גלוטן, לא ברור לי למה )
אז להצלה- חטיפי הגרנולה.
הערה: השתמשתי בשיבולת שועל וקמח שיבולת שועל נטולי גלוטן.
יחד עם זאת, השיבולת שועל ( גם הנקיה מגלוטן ) שנויה במחלוקת.
מנסיון שלי, אני יכולה לאכול מעט, ולא לעיתים קרובות.
חטיף גרנולה לעיס ( יעני chewy )
לחמם תנור ל 150-160
כוס ושני שליש קיבולת שועל
חצי כוס סוכר
שליש כוס קמח שיבולת שועל ( אפשר להחליף בקמח שקדים למשל )
חצי כפית מלח
קצת קינמון ( לא חובה )
300 גר פירות יבשים+אגוזים ( שמתי קצת מישמיש יבש, חמוציות, שקדים מולבנים פרוסים, אגוזי פקאן קצוצים וקצת שומשום מלא )
85 גר חמאה מומסת
רבע כוס דבש
2 כפות סירופ תירס
כף מים
לערבב יבשים, לערבב רטובים, לחבר יחד.
להדק לתבנית משומנת*
לאפות כחצי שעה, עד שמשחים קצת.
לקרר טוב לפני שחותכים.
לא נחתך לי הכי יפה שבעולם, כי אפיתי בחום טיפה גבוה מדי.....והתחיל להשחים מהר מדי.
מבטיחה לחזור עם תמונות של שלג !
בטיסה לשם, יש לנו חניה של 4 שעות באירופה, יחד עם הטיסה, זה הרבה זמן...
הכנתי לעצמי חטיף גרנולה שאוכל לקחת איתי למקרה של רעב בדרך.
בטיסות קצרות ( אירופה ) אני מזמינה ארוחת פירות, אבל לטיסות ארוכות יותר, מעדיפה ארוחה נטולת גלוטן. הבעיה שארוחה כזו היא לא צמחונית, אז יש קצת דברים שאני לא אוכלת שם ( בשר, טונה- תמיד תוקעים סלט טונה בארוחות ללא גלוטן, לא ברור לי למה )
אז להצלה- חטיפי הגרנולה.
הערה: השתמשתי בשיבולת שועל וקמח שיבולת שועל נטולי גלוטן.
יחד עם זאת, השיבולת שועל ( גם הנקיה מגלוטן ) שנויה במחלוקת.
מנסיון שלי, אני יכולה לאכול מעט, ולא לעיתים קרובות.
חטיף גרנולה לעיס ( יעני chewy )
לחמם תנור ל 150-160
כוס ושני שליש קיבולת שועל
חצי כוס סוכר
שליש כוס קמח שיבולת שועל ( אפשר להחליף בקמח שקדים למשל )
חצי כפית מלח
קצת קינמון ( לא חובה )
300 גר פירות יבשים+אגוזים ( שמתי קצת מישמיש יבש, חמוציות, שקדים מולבנים פרוסים, אגוזי פקאן קצוצים וקצת שומשום מלא )
85 גר חמאה מומסת
רבע כוס דבש
2 כפות סירופ תירס
כף מים
לערבב יבשים, לערבב רטובים, לחבר יחד.
להדק לתבנית משומנת*
לאפות כחצי שעה, עד שמשחים קצת.
לקרר טוב לפני שחותכים.
לא נחתך לי הכי יפה שבעולם, כי אפיתי בחום טיפה גבוה מדי.....והתחיל להשחים מהר מדי.
* הכנתי חצי כמות בתבנית מלבנית בגודל 24X15
ואגב- זה גם נקפא נפלא!
מבטיחה לחזור עם תמונות של שלג !
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה