יום רביעי, 16 בפברואר 2011

איך מהסקונס נולדו עוגיות

הסקונס משבוע שעבר היו כל כך מוצלחים, וההכנה שלהם היא בדיוק 5 דקות, שהחלטתי להכין שוב.
אבל... שכחתי לשים את השמנת החמוצה שיש במתכון ( רבע כוס )
החלטתי גם לשים תלוליות קטנות יותר על התבנית ( שיהיה יותר )
כשהיו מוכנות, טעמתי, עשו לי רושם יותר פריכות משום מה. בדקתי עוד אחת... ( אלוהים... מה יהיה עם הדיאטה עם כל הנסיונות האילו.... ) גם השניה היתה פריכה, טעימה מאד, אבל יותר פריכה ממה שזכרתי.
חשבתי אולי  שכחתי, כי את האחרונה משבוע שעבר אכלתי אתמול והיא קצת איבדה מהפריכות שלה ? אבל לא ממש היתה בהם פריכות שבוע שעבר.
אחרי שעה שניגשתי למקרר... ראיתי את השמנת חמוצה, שלמה, סגורה, מחייכת אלי... כן סנילית שכמותך, שכחת לשים אותי!

אז שכחתי ! קורה ! ( הרבה... )
sue me !

אבל- הרווחתי מתכון לעוגיות ממש שוות!!
הפעם הוספתי גם קצת מישמיש יבש שחתכתי קטן קטן...
פעם הבאה אני אוסיף גם שבבי שקדים, נראה לי בכלל יהיה נפלא!

אז הנה המתכון המסודר

עוגיות שרצו להיות סקונס

לחמם תנור ל 160

חצי כוס קמח אורז חום ( מלא )
רבע כוס קמח שקדים
2 כפות עמילן תפ"א ( או טפיוקה )
כפית אבקת אפיה
כפית קסנטאם גאם
קורט מלח
ביצה
70 גר חמאה רכה
גרד תפוז
חמוציות
4 מישמישים יבשים קצוצים

לערבב הכל יחד עם מזלג או כף
להניח תלוליות על תבנית עם נייר אפיה
לאפות עד שמזהיב

יצאו 18 עוגיות בגודל סביר



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה