עוד לא החלטתי אם זה כיף שקוראים לקינוח על שמך או לא....
בכל מקרה הגב' פבלובה, שמן הסתם היתה כנראה דקיקה ( רקדנית ) קיבלה על שמה קינוח עתיר קלוריות :)
אחד הקינוחים הכי קלים שיש ! שלא לדבר על טעים!!! ( וללא גלוטן כמובן! )
אוהבי מרנג מתחלקים לשניים- אילו שאוהבים אותו יבש ומתפצפץ, ואילו שאוהבים אותו קצת רך וצמיגי ונדבק בפנים.... אני מאילו שאוהבים יבש יבש. כל מה שזה אומר- שצריך לאפות את המרנג הרבה זמן.
מרנג אופים על חום נמוך ( 100-110 , רצוי טורבו ) בין שעתיים ל 4
אין ספק שזה קינוח מרשים, הבעיה היחידה היא ההגשה עצמה שכן פה כבר הכל נחרב. אבל למי אכפת שזה כבר בדרך לפה ולבטן.. :)
פבלובה
למרנג:
3 חלבונים
כוס סוכר
כפית לימון
כפית וניל
להקציף חלבונים וסוכר יחד עד שיש קצף חזק ומבריק, להוסיף לימון ווניל.
לצייר על ניר אפיה עיגול בקוטר 26-28 ולשטח עליו את הקצף. ( אפשר גם להכין דסקיות אישיות, ואז משך האפיה יורד. בכל מקרה אין בעיה לנסות לנתק מנייר האפיה ולראות אם יבש בתחתית, ואם לא מפסיק יבש לטעמכם- להמשיך לאפות ) כמובן להזהר כי זה עדין ופריך מאד ומתפורר.
לאפות בתנור חום 90-100 ( אפשר טורבו , לא חובה ) בין שעתיים- לשלוש, תלוי איך אוהבים את המרנג, צמיגי קצת בפנים או יבש.
ניתן להכין מראש ולשמור בכלי סגור.
להגשה- להקציף 2 שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר ו2 כפיות וניל.
למרוח בעדינות מעל למרנג.
לפזר למעלה תותים ( אפשר פירות יער, בעונה, אפשר קיווי.... )
טיפ- עדיף חלבונים טריים, מכאלו ששהו במקרר כמה ימים, כי אז הם נקצפים יותר טוב.
מהחלבונים ששומרים במקרר כמה ימים עדיף להכין מקרון
ואותה הגב' באווירה שונה :)
בכל מקרה הגב' פבלובה, שמן הסתם היתה כנראה דקיקה ( רקדנית ) קיבלה על שמה קינוח עתיר קלוריות :)
אחד הקינוחים הכי קלים שיש ! שלא לדבר על טעים!!! ( וללא גלוטן כמובן! )
אוהבי מרנג מתחלקים לשניים- אילו שאוהבים אותו יבש ומתפצפץ, ואילו שאוהבים אותו קצת רך וצמיגי ונדבק בפנים.... אני מאילו שאוהבים יבש יבש. כל מה שזה אומר- שצריך לאפות את המרנג הרבה זמן.
מרנג אופים על חום נמוך ( 100-110 , רצוי טורבו ) בין שעתיים ל 4
אין ספק שזה קינוח מרשים, הבעיה היחידה היא ההגשה עצמה שכן פה כבר הכל נחרב. אבל למי אכפת שזה כבר בדרך לפה ולבטן.. :)
פבלובה
למרנג:
3 חלבונים
כוס סוכר
כפית לימון
כפית וניל
להקציף חלבונים וסוכר יחד עד שיש קצף חזק ומבריק, להוסיף לימון ווניל.
לצייר על ניר אפיה עיגול בקוטר 26-28 ולשטח עליו את הקצף. ( אפשר גם להכין דסקיות אישיות, ואז משך האפיה יורד. בכל מקרה אין בעיה לנסות לנתק מנייר האפיה ולראות אם יבש בתחתית, ואם לא מפסיק יבש לטעמכם- להמשיך לאפות ) כמובן להזהר כי זה עדין ופריך מאד ומתפורר.
לאפות בתנור חום 90-100 ( אפשר טורבו , לא חובה ) בין שעתיים- לשלוש, תלוי איך אוהבים את המרנג, צמיגי קצת בפנים או יבש.
ניתן להכין מראש ולשמור בכלי סגור.
להגשה- להקציף 2 שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר ו2 כפיות וניל.
למרוח בעדינות מעל למרנג.
לפזר למעלה תותים ( אפשר פירות יער, בעונה, אפשר קיווי.... )
טיפ- עדיף חלבונים טריים, מכאלו ששהו במקרר כמה ימים, כי אז הם נקצפים יותר טוב.
מהחלבונים ששומרים במקרר כמה ימים עדיף להכין מקרון
ואותה הגב' באווירה שונה :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה