יום ראשון, 2 בינואר 2011

פבלובה אהובתי

עוד לא החלטתי אם זה כיף שקוראים לקינוח על שמך או לא....
בכל מקרה הגב' פבלובה, שמן הסתם היתה כנראה דקיקה ( רקדנית  ) קיבלה על שמה קינוח עתיר קלוריות :)

אחד הקינוחים הכי קלים שיש ! שלא לדבר על טעים!!! ( וללא גלוטן כמובן! )

אוהבי מרנג מתחלקים לשניים- אילו שאוהבים אותו יבש ומתפצפץ, ואילו שאוהבים אותו קצת רך וצמיגי ונדבק בפנים.... אני מאילו שאוהבים יבש יבש. כל מה שזה אומר- שצריך לאפות את המרנג הרבה זמן.

מרנג אופים על חום  נמוך ( 100-110 , רצוי טורבו ) בין שעתיים ל 4

אין ספק שזה קינוח מרשים, הבעיה היחידה היא ההגשה עצמה שכן פה כבר הכל נחרב. אבל למי אכפת שזה כבר בדרך לפה ולבטן.. :)

פבלובה

למרנג:
3 חלבונים
כוס סוכר
כפית לימון
כפית וניל

להקציף חלבונים וסוכר יחד עד שיש קצף חזק ומבריק, להוסיף לימון ווניל.

לצייר על ניר אפיה עיגול בקוטר 26-28 ולשטח עליו את הקצף. ( אפשר גם להכין דסקיות אישיות, ואז משך האפיה יורד. בכל מקרה אין בעיה לנסות לנתק מנייר האפיה ולראות אם יבש בתחתית, ואם לא מפסיק יבש לטעמכם- להמשיך לאפות ) כמובן להזהר כי זה עדין ופריך מאד ומתפורר.
לאפות בתנור חום 90-100 ( אפשר טורבו , לא חובה ) בין שעתיים- לשלוש, תלוי איך אוהבים את המרנג, צמיגי קצת בפנים או יבש.

ניתן להכין מראש ולשמור בכלי סגור.



להגשה- להקציף 2 שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר ו2 כפיות וניל.
למרוח בעדינות מעל למרנג.
לפזר למעלה תותים ( אפשר פירות יער, בעונה, אפשר קיווי.... )




טיפ- עדיף חלבונים טריים, מכאלו ששהו במקרר כמה ימים, כי אז הם נקצפים יותר טוב.
מהחלבונים ששומרים במקרר כמה ימים עדיף להכין מקרון

ואותה הגב' באווירה שונה :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה