יום שבת, 22 בינואר 2011

קצת קישקושים ושני מתכונים ממוחזרים

אתמול במהלך הבישולים, חיפשתי אחרי מכסה של סיר שלא היה בשימוש הרבה זמן.
יש לי ארון די גדול שבמקור היה מיועד למעילים, כי הוא די בכניסה, אבל הוא גם צמוד למטבח, ומיד בהתחלה הבנתי שהוא חייב לעבור להיות ארון לכילים, כי אין מספיק מקום בארונות מטבח.
אז מיד הנגר סידר שם מדפים, ומאז הוא אוסף אליו את כל כלי הקרמיקה שלי ( הרבה ) כוסות זכוכית, ועוד. לפני כמה שנים שארון הקרסולה בו היו הסירים נשבר ( ותרם תוקן ) הסירים עברו גם לאותו ארון.
אתמול במהלך החיפושים אחרי המכסה, התחלתי להוציא דברים, והחלטתי כבר לעשות שם סדר. לא מתוכנן, וכמובן לא על סדר היום שגם ככה היה צפוף, אבל אי אפשר היה להפסיק את השוונג.
אחרי חצי שעה, המכסה נמצא, וגם הארון נוקה, סודר, חלק מהדברים עברו לפח ! ועכשיו תענוג לפתוח דלת !

אז במסגרת "אני לא קונה יותר כלי מטבח" קניתי השבוע תחתיות לפאי בקוטר 12 ס"מ חמודות חמודות.
וכמובן שהייתי חייבת לנסות.

הכנתי בצק ללא גלוטן (  פאי לימון שהכנתי השבוע )
המלית היתה בעצם אגסים פרוסים שבושלו בטיפת מים, מיץ לימון וסוכר
אחרי אפיה קצרה של הבצק, סידרתי את האגסים על, ואז הברשתי עם טיפה ריבת מישמיש, וחזרה לתנור לעוד איזה 20 דקות.







ומכיוון שהבצק דורש חלמונים, מהחלבונים הוכנו מרנגים איישים, בלי זילוף בלי כלום, הכי "טבעי" - פשוט כף גדושה של מרנג על נייר האפיה.
להגשה, תלולית קצפת, קצת תותים וקצת פסיפלורה- יאמי!!







תגובה 1:

  1. ממש תודה לך! ניסיתי להכין משהו דומה בהשראת שיפוץ דלתות הארונות (זה ממש מוזר לגלות איזה טריגרים גורמים לך לבשל...) במקרה שלי, היה מדובר בפנקייק תפוחים. לא יודעת מאיפה זה הגיע אפילו :)

    השבמחק