יום ראשון, 16 בינואר 2011

מרק כתום

לפני לא מעט שנים התארחנו אצל חברים, והיה מרק כתום מדהים ( בעיני ) כשביקשתי מהמארחת מתכון, היתה בשוק שאני מבקשת ממנה....היא לא מחשיבה את עצמה בשלנית. את המתכון לקחה מהעיתון.
מאז, אני לא מנסה אפילו שום מתכון אחר. בעיני הוא נפלא. שילוב טעמים בדיוק נכון.
אפילו סרבנית הירקות של הבית אוכלת ממנו בהנאה עצומה!

מרק כתום

חתיכת דלעת
2 בטטות
בצל גדול 
2 פלפלים צהובים
תפוח אדמה אחד
3 גזרים

מים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
גרד תפוז
חלב

חותכים את כל הירקות , לא חייבים קטן מאד כי אח"כ מרסקים הכל.
מטגנים הכל בשמן בסיר גדול בין 10-15 דקות עד שכל הירקות "עברו" בשמן...
מכסים במים כמעט עד קצה הירקות ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים ( בערך חצי שעה )
מתבלים ( מלח, פלפל, אגוז מוסקט וגרד תפוז )
טוחנים ( אני משתמשת בסטיק )
מוסיפים בערך חצי כוס חלב.

להגשה אפשר עירית קצוצה, או גרעיני דלעת, או תלולית שמנת חמוצה או כלום.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה