יום שישי, 14 בינואר 2011

עוגיות שוקולד מתפוצצות

יום שישי אצלי הוא היום הכי עסוק...
כביסות, בישולים, הסעות, ועוד כביסות ללא סוף, ועוד קצת אפיה, וככה עובר רוב היום.
אבל מי שטורח בערב שבת- נח בשבת :)

היום היתה לי איזה תקלה במייבש כביסה, לא הצלחתי להבין מה הוא רוצה מחיי... בסופו של דבר אחרי ניקוי יסודי של כל החלקים המתפרקים ( פעמיים ) הוא עשה לי טובה וחזר לייבש. באמת נחמד מצידו.

קניתי היום חלוק  רחצה לגב' חיילת.
אני לא מבינה את הקטע הזה שחצי חלוק ירד במייבש. לא יכולים להנדס אותו בצורה כזו שכל העודף "צמר" הזה ישאר איכשהוא במפעל ולא אצלי במייבש ? ועוד בצבע כחול ? סיוט!!

יאמר לזכותי שאני לא שמה הכל במייבש, אבל מגבות דוקא כן. רק שחצי מהן מתבזבזות שם.

הכנתי שוב את עוגת הגבינה ( כן כן.. עם מסקרפונה. אי אפשר בלי. ) הפעם גיוונתי עם התחתית-לעוגיות ה'פטיבר' נטולות הגלוטן, הוספתי גם כף של קקאו, ככה שיצא לתחתית טעם קצת שוקולדי- מדליק!!

הכנתי גם עוגיות "מתפוצצות".
אז מסתובבים די הרבה מתכונים ברשת, וקוראים להם בכל מיני שמות.
אצלינו המתכון המצורף- המנצח בנתיים.

עוגוית מתפוצצות

לחמם תנור ל 170-180

3\2 כוס סוכר
100 גר חמאה
2 ביצים
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
כפית וניל
חצי כוס קקאו
260 גר שוקולד מריר קצוץ

להקציף חמאה וסוכר.
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף וניל, קמח, אבקת אפיה וקקאו.
להוסיף שוקולד קצוץ
לקרר לפחות שעתיים.

להכין 2 קעריות, אחת עם סוכר, אחת עם אבקת סוכר.
ליצור כדורים*, לטבול קודם כל בסוכר ואז באבקת סוכר.
להעביר לתבנית עם נייר אפיה או סילפאט.
לאפות 10-15 דקות עד שמתיצבות ומתחילות "להתפוצץ"

* ושוב- השתמשתי בכף הגלידה. בידיים זה פשוט דביק מאד וחום מאד..



























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה