יום חמישי, 20 בינואר 2011

עוגיות שוקולד חמאת בוטנים

אם זה לא עוגיות בכמויות לחיילים, אז עכשיו הבית הפך למרכז למידה.
וצריך לספק כיבוד, וכמובן מצפים כאן כבר לעוגיות...
וכשמגיעים הבנים, הם לא מסתפקים באחת או שתיים ( אתמול שמתי לב שגם הבנות לא ממש ...)
צריך להכין אספקה שוטפת, כי האספקה במקפיא למקרי חירום, אוטוטו נגמרת...

עוד עוגיות מבית מרתה סטיוארט

שמתי לב שאני לא אומרת כמה יוצא... זה די משתנה כמובן לפי הגודל שכל אחד מכין, אבל כשאני מכינה עם הכף גלידה , מה שגורם להם לצאת די אחיד, אז מהמתכון הזה יצאו בערך 35-38
ואם אני אזכור, אני אשתדל מהיום לספור...

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

לחמם תנור ל 180

85 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס סוכר לבן
רבע כוס חמאת בוטנים ( כתוב חלקה, השתמשתי בלא חלקה, יצא מצוין! )
ביצה
כפית וניל
כוס קמח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
( אפשר להוסיף חצי כוס בוטנים קצוצים וחצי כפית קינמון )

לערבב יחד חמאה, חמאת בוטנים וסוכר.
להוסיף ביצה ווניל
להוסיף קמח, סודה, מלח ( קינמון )
להוסיף שוקולד ( בוטנים )

לקרר חצי שעה במקרר.
עם כף להוריד תלוליות או כדורים  עם כף גלידה ) על תבנית אפיה
לאפות 10-15 דקות עד ששזופות ויציבות.



כמובן שניתן להקפיא.
ניתן להכין עד שלב המקרר, ליצור כדורים, ולהקפיא אותם כך לפני אפיה, ואז פשוט לסדר בתבנית אפיה, לתת להם חצי שעה הפשרה בטמפרטורת החדר- ולאפות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה