יום שישי, 14 בינואר 2011

ועוד לזניה- הפעם צמחונית

כשאיה נשארת שבת בבסיס, היא אוהבת לקחת איתה אוכל מהבית. היא אומרת שהאוכל בחדר אוכל בסופשבוע מזעזע.
אני מכינה, מקפיאה והיא שומרת במקפיא של המקרר הקטן בחדר עד הסופשבוע.
האוכל צריך להיות חלבי ( היא לא יכולה לחמם בשרי ) אז בד"כ זו פשטידה.
הפעם הזמינה לזניה עם פטריות.
הכנתי גם מרק כתום והקפאתי, נראה איך יעבור את ההקפאה. ( מניחה שיהיה בסדר, חוצמזה מעולם לא היו תלונות על אוכל ששלחתי לצבא, ותמיד חוסל עד תום )

לזניה עם פטריות

בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
סלסלה פטריות חתוכות
4-5 עגבניות רכות קלופות וחתוכות, או קופסא של עגבניות משומרות קצוצות ( תוצרת אטליה כמובן )
1 מיכל שמנת מתוקה ( אפשר גם זו לבישול הפחות שמנה )
מלח, פלפל
גבינות: קוטג' או ריקוטה, פטה, פרמז'ן או קשקבל ( ואם יש שיירים של גבינות אחרות, גם הולך- תום, מנצ'גו וכ"ו )
דפי לזניה

הכנה:
מטגנים בצל ב 2-3 כפות שמן זית
כשמזהיב מוסיפים שום לדקה שתיים. מוסיפים פטריות מטגנים כמה דקות.
מוסיפים עגבניות.
מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים עוד כמה דקות מורידים מהאש.
משמנים במעט שמן זית כלי חסין אש
מניחים דפי לזניה שיכסו את התחתית
שמים כמה כפות מהרוטב, מעליהם מפזרים תלוליות קטנות של קוטג', וגבינות- פטה, פרמז'ן מגורר וכ"ו
על זה שמים עוד שכבה של דפי לזניה וחוזר חלילה.
שכבה אחרונה תהיה רק רוטב ( שיכסה טוב )+ פרמז'ן מגורר
מכסים בנייר אלומיניום* ומכניסים לתנור מחומם מראש ל 180
אופים כחצי שעה עם הנייר ועוד 10-15 ללא נייר.

* לגבי שימוש באפיה בנייר אלומיניום- יש שמועות שלא הכי בריא, אז אפשר לשים נייר אפיה ומעל נייר אלומיניום, כך שמה שנוגע ישירות באוכל -הוא נייר האפיה, והאלומיניום בכל זאת אוטם קצת.

+כמובן שניתן להקפיא את הלזניה- נשמרת נהדרת בהקפאה!

תמונה לא הכי פוטוגנית אבל טעימה מ-א-ד
אגב, היום כשהכנתי לאיה- לה אני מכינה בתבנית חד פעמית מלבנית קטנה, את השאר, הכנתי עם דפים ללא גלוטן של טינקיאדה לעצמי :)



גיוונים: לפעמים אני מכינה מראש פרוסות חצילים ו\או פרוסות קישואים כמו לאנטיפסטי, ומניחה מעל הרוטב לפני הגבינות.-יותר התעסקות אבל טעים מאד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה